Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar:

Hvidta treba brzo iznervirati i kontrama ih potpuno dotući

Lino Červar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
18.03.2015.
u 19:55

- U četvrtfinalu ne smije biti nositelja. Ovako su Barca, Kiel ili Kielce već među četiri - kaže Červar

Lino Červar, trener skopskog Metalurga, lani je izbacio Kolding u osmini finala Lige prvaka. Zanimljivo je da je bivši hrvatski izbornik imao nakon prve utakmice gotovo isti rezultat kakav ima PPD Zagreb. Metalurg je lani u prvoj utakmici pobijedio sa 23:17, a plinari sa 22:17.

I u uzvratu po pobjedu

– Šteta što zagrebaši nisu pobijedili s većom razlikom, a zaslužili su. Bude li PPD Zagreb igrao obranu na istom nivou kao u prvoj utakmici, onda Danci nemaju nikakvih izgleda da prestignu minus od pet pogodaka – rekao je Červar.

Kako ste se vi pripremali za uzvratnu utakmicu?

– Od početka sam govorio igračima, na svakom treningu, na parketu, u svlačionicu, da idemo u Kolding po pobjedu. Kada je počela utakmica, moji igrači borili su se za svaku loptu kao da im je posljednja u životu. Igrači Koldinga ostali su iznenađeni s koliko smo puno samopouzdanja igrali. Tako mora i PPD Zagreb igrati, kao da je prva utakmica – kaže Červar.

Gdje vidi prednost Vujovićeve momčadi?

– U dobroj obrani i brzoj polukontri i kontri. Primjerice, ja nisam imao igrače koji su mogli vući kontru jer sam mijenjao po dva igrača u obrani i napadu. Kod PPD Zagreba svih šest igrača može trčati u kontru. Dobra obrana, kontra i lagani pogodak – to je recept kako treba igrati protiv Danaca – istaknuo je Lino.

Stefansson je prošlost

Može li Kolding nečim iznenaditi?

– Oni mogu popraviti igru u obrani. Igrat će 6-0, obranu koja im je donijela ublaženi poraz u posljednjih 15 minuta. Što se tiče napada, sigurno je da će cijeli tjedan uvježbavati napad protiv obrane 5-1 ili 4-2. Jer, ta duboka obrana ih je nekoliko puta iznenadila u prvoj utakmici. Oni će jako dobro analizirati tu prvu utakmicu, do najsitnijih detalja – rekao je Červar i dodao:

– Oni u svojoj obrani imaju nekoliko slabih igrača. To su Jorgensen na četvorci, Spellerberg na petici i Kim Andersson na dvojci. Budu li igrali obranu 6-0, onda treba šutirati preko Jorgensena koji je dosta nizak. Treba koristiti i njegovo izlaženje jer tu nastaje rupa. Hvidt zna biti dosta neurotičan i, ako ga ne krenu obrane, postaje jako nervozan – istaknuo je Lino.

Olafur Stefansson?

– Ni slika onog igrača kakvog pamtimo. Umjesto da klubovi forsiraju mlade igraču, posežu za starima, a to nije dobro – kaže Červar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije