Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE GA NAGOVARAO

Husejinović: Neka Halilović igra za reprezentaciju u koju ga srce vuče

'14.04.2013., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, Dinamo Zagreb - NK Inter Zapresic. Said Husejinovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
13.05.2013.
u 08:26

– Razgovarali smo i rekao sam mu – igraj za reprezentaciju u koju te srce vuče, nemoj dopustiti da te netko tjera. Nije rekao za koga će igrati, ali nekako mislim da će igrati za Hrvatsku.

Dinamo je u zimi popunio svoju svlačionicu igračima za koje se baš i nije moglo reći da će biti pojačanja. Said Husejinović i Zvonko Pamić nisu uspjeli u Njemačkoj, Lee Addy došao je iz Kine, priključeni su juniori Jedvaj, Šimunović i Ćalušić. Sve to nikako nije bilo jamstvo da će netko od njih biti pojačanje.

Ljepši sam zabio Levskom

No, čini se da je Dinamo ipak prepoznao potencijal tih igrača. O klincima smo puno toga lijepoga napisali. Lee Addy se svidio, Zvonko Pamić pokazuje da ima potez, lucidan je, ali još je nekako sramežljiv, kao da igra s kočnicom, sa strahom da ne napravi pogrešku. No, možda je najveće iznenađenje Said Husejinović, igrač kojem se u ponedjeljak može čestitati 25. rođendan.

Uljepšao si ga je subotnjim krasnim pogotkom za Dinamo protiv Splita, ali i dobrom igrom.

– Konačno mi je krenulo, dobro sam opalio, lopta je malo zakvačila igrača Splita, ali važno je da je ušla, da se gol piše – kaže sretni Husejinović kojem to ipak nije najbolji pogodak u karijeri, iako je lopta odsjela pod prečku.

- Zabio sam ljepši u Europskoj ligi prošle godine, kad sam za Sarajevo igrao protiv Levskog.

Kad je došao u Dinamo bio je prilično popunjen viškom kilograma i zato su svi bili skeptični glede njegovih mogućnosti. Prošao je torturu u Dinamu i sad je našao pravu formu.

– Dobro se osjećam, dobro se i puno radi. Sad čekam pripreme u Sloveniji, želim se još bolje pripremiti i onda startati u Ligi prvaka. Lijepo mi je ovdje, dečki su odlični, nevjerojatno dobro su me prihvatili i zahvalan sam im na tome.

Niste očekivali takav prijam?

– Iskreno, bilo me malo strah kad sam došao, nisam znao kako će me primiti, nisam mislio da će mi biti ovako. A i malo sam se gubio na treninzima zbog te svoje kilaže.

Kako se kontrolirate?

– Dobro mi ide, pazim što jedem i koliko jedem. Nema krize, ako se baš i pojavi, jedan dan prekršim svoja pravila, i onda se vratim na sportski jelovnik.

Cvijeće i svijeće za BBB

Ne zamirišu li vam ćevapčići kad idete na trening?

– Zamirišu mi i na treningu pa pomislim – e, da mi je pojesti nešto, ali suzdržim se.

Težina vam je sad idealna?

– Želim imati 78 kilograma, a sad imam 80-81. To ću riješiti na pripremama.

S Beqirajem je slavio pogodak, prijatelj je i s Alenom Halilovićem. Jeste li ga nagovarali da igra za BiH?

– Ne, razgovarali smo i rekao sam mu – igraj za reprezentaciju u koju te srce vuče, nemoj dopustiti da te netko tjera. Nije rekao za koga će igrati, ali nekako mislim da će igrati za Hrvatsku.

Plavi u ponedjeljak ujutro idu u Stockholm, a u 18.30 će u susretu dvaput po 27 minuta (broj 27 nosio je Ivan Turina) igrati s AIK-om utakmicu s koje će prihod ići obitelji pokojnog Turine. Prije puta položit će cvijeće i zapaliti svijeće kod spomenika Boysima poginulima u ratu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije