Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Hrvatski košarkaši nastavili seriju, u Litvi pala Turska!

Hrvatski košarkaši
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.08.2015.
u 18:10

Završilo je 74:66, ali bilo je u posljednjoj četvrtini i 14 razlike za naše

Hrvatski košarkaši izborili su i petu pobjedu u pripremama za Eurobasket. Nakon Novog Zelanda, BiH i Njemačke (dvaput) nadjačali su i Tursku (74:66) i to u Kaunausu, na Huawei Cupu na kojem danas igraju protiv domaćina Litve (18.30).

Najbolji naš pojedinac bio je bivši igrač Fenerbahčea Bojan Bogdanović (25 koševa), dobru partiju opet je pružio dinamični centar Luka Žorić (11 koševa), a solidno je ovaj put igrao i startni centar Ante Tomić (10 koševa, 9 skokova). Najbolji asistent momčadi bio je krilni-centar Dario Šarić (4), a Kruno Simon zalijepio je dvije "banane" i  iznudio najviše prekršaja (6).  Kod Turaka najviše su zabili Mahmutoglu (16) i Iljasova (15).

- Nakon slabijeg ulaska, koji nam postaje navika, poslije tih prvih pet minuta, sve je bilo u našim rukama. Slijedi Litva i to će nam biti najozbiljnija pripremna utakmica - kazao je Bogdanović.

Najveće vodstvo naši su imali u 34. minuti (64:50), ali su ih suparnici nadskakali što je zasmetalo izbornika Velimira Perasovića:

- Zbog mentaliteta kojeg želimo izgraditi uvijek je dobro pobijediti, no ovo je bila puno lošija izvedba od obje one protiv Njemačke. Turcima smo dopustili čak 15 ofenzivnih skokova. Ipak, imali smo neku čvrstinu neophodnu za pobjedu, ali bi svaku osjetniju prednost vrlo brzo prosuli neozbiljnim obranama i neodgovornim šutevima.

Premda se pokazalo da mogu i bez američkog razigravača, ipak se naveliko razmišlja o dovođenju zamjene za  ozlijeđenog Lafayettea. A prvi izbor pri tome je Dontaye Draper koji je voljan pomoći, ali još nije obavio liječnički pregled u svom novom klubu Lokomotiv Kubanju kojem se mora službeno obratiti i Hrvatski košarkaški savez.

>> Do Eurobasketa se mora stvoriti košarkaško ozračje, treba nam publika!

Komentara 1

GA
Gambit
22:50 18.08.2015.

Impresivno. Nadam se da će pobjeđivati na EP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije