Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Martinović

Hrvatski junak: Ovo je neopisivo, nitko nas ne može zaustaviti kada krenemo ovako

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Spain v Croatia
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/10
12.01.2024.
u 22:44

- Nitko se ne bi nadao da ćemo ovako odigrati, ali vjerovali smo u sebe. Kad krenemo ovako, ne može nas nitko zaustaviti. Idemo se sad smiriti, idući je korak Austrija, treba probati ponoviti igru kao danas.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u briljantnom je izdanju započela nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj svladavši u SAP Areni u Mannheimu reprezentaciju Španjolske s 39-29 (18-14). 

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović koji je postigao osam pogodaka, koliko ih je imao i Mario Šoštarić. Pet golova je upisao Tin Lučin, a po tri su postigli Zvonimir Srna i Luke Lovre Klarica. Matej Mandić je u drugom dijelu imao pet obrana, a Filip Ivić je u prvom dijelu obranio tri šuta.

U španjolskoj reprezentaciji je osam golova postigao Aleix Gomez Abello. Španjolski vratari su imali samo jednu obranu.

- Prelijep osjećaj. Kako smo startali, tako smo i završili. Nevjerojatna podrška, 60 minuta su nas bodrili navijači, mi smo se borili i ostavili srce na terenu, zaslužena pobjeda na kraju. Mislim da smo u glavi svi bili spremni. Rekli smo da si ne stvaramo prevelik pritisak kao prošle godine. Htjeli smo uživati, bilo je 8000 ljudi. Neopisiv osjećaj, uživali smo svaki faul i svaki gol. Nevjerojatno - rekao je Martinović i naglasio:

- Nitko se ne bi nadao da ćemo ovako odigrati, ali vjerovali smo u sebe. Kad krenemo ovako, ne može nas nitko zaustaviti. Idemo se sad smiriti, idući je korak Austrija, treba probati ponoviti igru kao danas.

Igor Karačić je dodao:

- Radili smo odlično tijekom priprema, što dogovora s izbornikom, što među igrača. Osjetili smo kemiju, kad vidiš mlade lavove kako se bore, nestvarno. Presretan sam, prelijepo je gledati, i da ne uđeš minute na teren, kakva borba za svaku loptu 60 minuta. Moramo ostati čvrsto na zemlji. Ništa napravili nismo, ovo je prvi korak. Mirno treba spavati i dočekati Austriju.

 
 

Komentara 4

VI
Vivian
00:07 13.01.2024.

Izgarati za Hrvatsku, bravo!

Avatar Idler
Idler
07:49 13.01.2024.

Bravo dečki al euforiju mal pritušit, još je dalko do završnice !

Avatar istovari
istovari
05:37 13.01.2024.

Eto, blago nama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije