Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džudo

Hrvatska u nikad jačem sastavu na IJF Masters u Budimpešti

UZB, Judo WM 2022
Foto: EXPA/ Pressesports/ Sebastien Boue
1/4
03.08.2023.
u 18:23

Hrvatsku će predstavljati u kategoriji do 63 kg Iva Oberan (JK Župa Dubrovačka) i Katarina Kiršto (JK Dalmacijacement), u kategoriji do 70 kg Barbara Matić (JK Pujanke) i Lara Cvjetko (JK Solin), u kategoriji iznad 78 kg Tina Radić (AJK Student) i u kategoriji do 100kg Zlatko Kumrić (AJK Student)

Hrvatski džudaši i džudašice nastupit će od 4. do 6. kolovoza na IJF Masters turniru koji se ove godine održava u Budimpešti gdje će se okupiti 459 natjecatelja iz 59 država.

Hrvatsku će predstavljati u kategoriji do 63 kg Iva Oberan (JK Župa Dubrovačka) i Katarina Kiršto (JK Dalmacijacement), u kategoriji do 70 kg Barbara Matić (JK Pujanke) i Lara Cvjetko (JK Solin), u kategoriji iznad 78 kg Tina Radić (AJK Student) i u kategoriji do 100kg Zlatko Kumrić (AJK Student). 

Hrvatska predvođena dvostrukom svjetskom prvakinjom Barbarom Matić traži nove bodove za Olimpijske igre u Parizu. Matić koja inače ima finale Mastersa iz 2017. godine u St. Petersburgu gdje je osvojila srebro, na IJF World Judo Tour vraća se nakon dva mjeseca, no nije bilo previše odmora već niz teških priprema u Španjolskoj, Nizozemskoj i Sloveniji.

- Nakon SP-a sam imala dobru pauzu, odmorila sam se. Startali smo s pripremama tri tjedna zaredom, mislim da sam te pripreme jako dobro odradila, ali vidjet ćemo sada u Budimpešti. Dobro se osjećam, zdrava sam to je najbitnije, vidjet ćemo stvarno stanje forme u subotu. Velika pauza od natjecanja poput ove od dva mjeseca ponekad mi i paše, da se malo odmorim od svega, da se zaželim juda i natjecanja, tako da mi je to jako dobro došlo - kazala je Matić.

U istoj kategoriji kao Matić nastupit će Lara Cvjetko koja je prošlu godinu zaključila brončanom medaljom na IJF Mastersu u Jeruzalemu

- Trenutačno se dobro osjećam, nema nikakvih ozljeda već dosta dugo, ja se nadam da će tako i ostati, ali to nikad ne znamo u sportu. Mislim da je najbitnije da sam zdrava, da se dobro osjećam i da jako treniram. Nakon Mongolije (op.a. Grand Slam Ulaanbaatar) imala sam kratku pauzu pa su nakon tog sve pripreme bile usmjerene za Masters. Znamo što je Masters, da tu dolaze samo najbolji, nema niti jedne lagane borbe. Od početka moram krenuti jako i znam da će mi doći netko tko je na razini da naplaćuje pogreške. Znam da mogu napraviti dobar rezultat kao prošle godine, nadam se da će opet biti malo sreće pa opet pameti od mene same i da će se sve ove pripreme isplatiti - rekla je Cvjetko, koja se za nadolazeći Masters pripremala na Sveučilištu Sendai udaljenom 350km od Tokija.

Senator reprezentacije, 29-godišnji Splićanin Zlatko Kumrić dobio je pozivnicu četvrti put za najelitnije natjecanje među džudašima i džudašicama. Rezultati u lipnju govore sami za sebe, prvo bronca na IJF Grand Prixu u Tadžikistanu da bi sredinom mjeseca osvojio brončanu medalju na IJF Grand Slamu u Kazakhstanu. 

- Forma je odlična, bili smo u Japanu dva tjedna na pripremama, Sveučilište Kokushikan u Tokiju. Iznimno naporni treninzi, dolazili su i natjecatelji s drugih sveučilišta, među kojima i neki od olimpijskih pobjednika. To je uglavnom bio trening samo za muškarce, oko 70 ljudi na treningu, svi vrhunski sportaši. Po povratku u Split smo sada radili neke lakše tehničke treninge, skidanje kila i spremamo se za Masters. Najviše je bodova sada u igri, posljednjih godinu dana do Pariza su najbitniji - nadovezao se Kumrić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije