Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ PRIČE

Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva nakon uvjerljivog poraza od Meksika

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/41
23.06.2014.
u 23:54

Meksiko je bio ipak bolji i zasluženo slavio sa visokih 3:1.

Hrvatska se nadala, vjerovala i željela pobjedu protiv Meksika, ali jednostavno nije išlo. Izabranici Miquela Herrere bili su prejaki i zasluženo slavili sa 3:1 nakon prilično čvrstog i fizički zahtjevnog susreta u Recifeu.

To znači oproštaj za Niku Kovača i dečke koje je odveo u Brazil, dečke kojima se ništa ne može zamjeriti. Išli su čvrsto, borili su se, željeli su pobjedu i plasman u osminu finala no nije bilo prostora do Ochoina gola. Možda je izbornik pogriješio u taktici i ponovno žrtvovao Modrića i Rakitića, ali bit će vremena za analize.

Krenuli smo dobro, pritisak Meksika nije djelovao na nas i čuvali smo posjed lopte, da bi sredinom prvog dijela prepustili dominaciju neugodnom Meksiku i nepotrebno se umarali. Herera nas je neugodno iznenadio kad je nakon snažnog udarca zatresao vratnicu, ali to je bila samo uvertira u ono što slijedi. Imali smo i mi poneku konretu, pucali smo, ali ništa što bi Ochou natjeralo na neku zahtjevniju reakciju.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Svejedno, imali smo 0:0 na poluvremenu i u drugi dio smo krenuli bolje, imali smo više od igre i deset minuta držali smo Meksiko u njihovoj polovici, a potom valjda zbog umora prepustili da preuzmu dominaciju i tu više nije bilo povratka. Meksiko je najavio što će uslijediti nakon što im nije dosuđen čisti kazneni udarac u 64. minuti nakon što je Srna obranio s dvije ruke udarac koji je putovao prema golu. To je razljutilo Meksikance i krenuo je pritisak iz kojeg se nismo uspjeli izvući.

Mnogi su pričali da smo visoki, a Meksikanci preniski i da će prekidi biti naše najveće oružje. A onda u 72. minuti svepristuni Marquez zabija glavom nakon ubačaja iz kornera. Ostao je neshvatljivo usamljen i lako poentirao. Imali smo minutu kasnije izglednu priliku nakon slaloma Srne, ali bilo je to odgađanje neminovnog. U 75. Guardado nam je uništio svaku nadu, a u 82. nas je Hernandez dokrajčio. Do kraja je Perišić smanjio u 87. minuti, a treba zabilježiti i da je Rebić pocrvenio u sudačkoj nadoknadi nakon pregrubog starta.

I to je to, Hrvatska se oprašta, a Meksiko u osmini finala ide na Nizozemsku, kojoj neće biti ni najmanje lako igrati protiv ovako jake i kompaktne ekipe.

MEKSIKO - HRVATSKA (Marquez 72',Guardado 75',Hernandez 82'/Perisic 87')

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko (od 58. Kovačić), Rakitić, Modrić, Pranjić (od 74. Jelavić), Olić (od 69. Rebić), Perišić, Mandžukić. Izbornik: Niko Kovač.

MEKSIKO: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Herera, Layun, Dos Santos (od 62. Hernandez), Moreno, Guardado (od 84. Fabian), Peralta (od 79. Pena), Aguilar, Vazquez. Izbornik: Miguel Herrera.

>>Hrvat pridobio Brazilku da zbog njega počne navijati za Hrvatsku

>>Meksikanci, čuvajte se Mandže! Ovaj SP dokaz je koliko vjeruje u sebe

Komentara 320

Avatar MihaNN
MihaNN
23:54 23.06.2014.

Čestitke daleko boljem Meksiku,kepecu svjetskog nogometa koji je nas ‘velikane’ naučio kako se danas sa srcem,razumom i entuzijazmom igra profesionalni nogomet,a nama,nakon ove euforije i totalnog promašaja procjene naših mogućnosti sretan povratak na zemlju(nadam se da nećemo slomiti noge ako nam uspije čvrsto stati na zemlju. Ujedno,hvala im da nas nisu počastili sa još par komada. Hvala i sudiji koji je u jednom trenutku pomislio da se igra rukometna utakmica. Ovo je još jedna siva,prosječna generacija nogometaša;tješimo se,prije ili kasnije,pa nek traje 100 godina ako treba,ali rodiće se i istasati opet jedna generacija poput one iz 1998e,pa nek budu naši unuci sretni ako već nemožemo mi. to je to…kraj priče..

Avatar Luring
Luring
19:47 23.06.2014.

Sretno!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:53 23.06.2014.

u 24h, biti će samo jedna rijeć potrebna....NEOPISIVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije