Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malonogometni EP

Hrvatska nakon drame pobijedila Češku, u četvrtfinalu s Ukrajinom

jakov grcic
Ivo Čagalj/Pixsell
04.02.2012.
u 22:04

U 2. kolu skupine C Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na malonogometnom Europskom prvenstvu, pobijedivši Češku 5:4.

Hrvatska ide u četvrtfinale Europskog malonogometnog prvenstva! Naši su reprezentativci u drugom kolu skupine A pobijedili Češku 5:4 te osvojili prvo mjesto u skupini, što im u četvrtzavršnici dovodi Ukrajinu za protivnika. Utakmica će se igrati 6. veljače, u ponedjeljak u Splitu s početkom u 21 sat.

Mećava i loše vrijeme i više su nego prepolovili posjetu splitskoj Spaladium Areni, ali to kao da je dodatno skinulo pritisak Hrvatskoj u odlučujućoj utakmici. Naši nisu smjeli izgubiti s više od jedan razlike da prođu dalje barem kao drugoplasirani (što bi im donijelo Španjolsku), ali već prve minute pokazale su da će to biti neka bolja, agresivnija i konkretnija Hrvatska, za razliku od prve utakmice s Rumunjima.

Prvo je junak prvog susreta Marinović zapucao lijepu prigodu, a onda smo poveli nakon što je Jakov Grcić ispremiješao češku obranu i prisilio njihovog igrača Kopeckog da si u 9. minuti ugura loptu u mrežu. Nakon toga, šanse naših nizale su se kao na pokretnoj traci. Suton, Novak, Jelinčić dvaput, pa ponovo Suton... No, semafor je i dalje pokazivao samo 1:0 za Hrvatsku, a s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Dobru igru naši su igrači nastavili i u drugom dijelu. Igrala se 23. minuta kad je Dario Marinović primio jednu dugu loptu, a zatim hladnokrvno zavaljao češkog vratara Gerčaka i zabio pogodak za 2:0.

To je nagnalo Čehe da izvade vratara i zaigraju na sve ili ništa čak 17 minuta prije kraja, pa su nakon svega minute takve igre smanjili preko Beleja u 24. minuti. I nakon gola Česi su nastavili igrati bez vratara, složili su ponovo opasnu situaciju pred našim vratima, ali Hrvatska se spasila.

Za vrijeme najveće opsade našega gola, Frane Despotović je u 29. minuti presjekao jednu loptu na 8-9 metara u svojoj polovici, odmah opalio prema praznom golu i pogodio za 3:1.

Uslijedila je mala uspavanka, nakon koje je u 35. minuti Kopecki snažnim i preciznim udarcem s oko 9-10 metara smanjio rezultat na 3:2, a samo dvije minute kasnije je Roman Mareš bio precizan i zabio za 3:3.

No, samo 23 sekunde kasnije, Novak je zabio nakon slobodnog udarca za 4:3, a ubrzo zatim i Marinović je pogodio prazna češka vrata za 5:3.

Ipak, Česi nisu odustajali, pa su u 38. minuti autogolom Novaka smanjili na 5:4. Mogao je Marinović u 39. minuti sve riješiti, išao je sam na vratara, ali je pogodio vratnicu, a kad se vraćao prema svom golu na njega je nasrnuo Frič, koji je za svoj nesportski i krajnje divljački potez dobio crveni karton.

Komentara 10

GO
Godot
22:43 04.02.2012.

Svaka čast dečkima na pobjedi, ali zaboravili ste napomenuti da je \"nesportski i krajnje divljački\" potez Friča bio isprovociran jednako nesportskom krađom češke lopte kod podbacivanja. Naime s obzirom da je lopta, prije nego je neki naš primitivni divljak odlučio da bi bilo \"pametno\" bacati predmete u teren, bila za Čehe, od Marinovića se očekivalo da će im vratiti loptu, međutim on to nije učinio, već je svojim nesportskim potezom odlučio osramotiti Hrvatsku... Osobno mi je taj jedan glupav, neprihvatljivo sramotan potez Marinovića zgadio cijelu utakmicu. Od kuda njemu pravo da stavlja ljagu na sav trud svojih suigrača vlastitom nepromišljenošću i glupošću? Sramota, možda je on jedan naših najboljih igrača ali za ovo bi ga trener trebao sankcionirati, jer koliko god on dobar igrač možda bio, on NEMA i ne može imati pravo sramotiti svoju zemlju i suigrače.

KU
kuukuuleelee
22:54 04.02.2012.

ne mogu se složiti sa tvojom ocjenom. ..kao prvo taj frič je provocirao i naše igrače i publiku i prostački gestikulirao cijelu utakmicu...zbog čega ga je i sudac upozorio da to neće tolerirati...odluka Marinovića je bila u žaru borbe i odlučnost da se česima vrati milo za drago sa zadnje utakmice iz ostrawe kad su simulirali sedmerac što je veći grijeh od Marinovićevog koji je btw uspio uzeti loptu između dvojice čeha... Marinović je po meni za sada među tri najjača igrača na turniru...

KU
kuukuuleelee
22:23 04.02.2012.

Bravo Hrvatska. Danas smo izgledali moćno. Igrali smo na rezultat i ostavrili planirano. Brončane sa zadnjeg EP-a smo poslali doma, izbjegli Španjolsku i dobili uzvrat sa Ukrajincima koji su na zadnjem kvalifikacijskom turniru tankirali za azere... Idemo Vatreni, put dodo polufinala je otvoren !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije