Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PARTIJA

Hrvatska je potpuno zrela za svjetski vrh, a u 20-godišnjaku smo dobili kandidata za najboljeg igrača svijeta!

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Belgije u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
01.12.2022.
u 18:32

Bila je ovo možda majka svih bitaka - fizički, mentalno, energetski, dramaturški jedna od najzahtjevnijih utakmica koju je Hrvatska ikada odigrala na Svjetskom prvenstvu

Iz najvećih muka, iz najvećih iskušenja, strepnji i drama uvijek se rađaju najveće stvari! Tako je bilo u Rusiji prije četiri godine, tako se događa i u katarskoj pustinji, u kojoj je hrvatski nogomet doživio još jedan zvjezdani vrhunac – plasman među najboljih 16 reprezentacija svijeta!

Bila je ovo možda majka svih bitaka - fizički, mentalno, energetski, dramaturški jedna od najzahtjevnijih utakmica koju je Hrvatska ikada odigrala na Svjetskom prvenstvu. I upravo takva – bila je baš po mjeri naših reprezentativaca, te neustrašive i u svakom smislu veličanstvene skupine nogometnih junaka našega doba.

>> Pogledajte analizu Nina Bule nakon prolaska

Takva Hrvatska, kada se muči, trpi i pati, zaslužuje i uvijek će prizvati dozu sreće, neophodnu za veliki rezultat. Centimetri su sinoć kod nevjerojatnih Lukakuovih šansi dijelili Belgijce od spasonosnoga pogotka, ali očito su se negdje zamjerili lopti. I pritom su naletjeli na jedan zadivljujući monolit od momčadi, protiv kojega će teško uspjeti i jače momčadi od Belgije. Hrvatska je u ovom trenutku potpuno zrela za novi iskorak u svjetski vrh, premda to ne treba biti njezina opsesija i imperativ koji će je gušiti. Hrvatska je svoje na SP-u odradila i sada može samo uživati i igrati za svoj gušt.

01.12.2022., stadion Ahmad Bin Ali, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 3. kolo, Hrvatska - Belgija. Joško Gvardiol Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Fifa je danas za igrača utakmice ponovno izabrala Luku Modrića, što joj je izgleda već postao stereotip – kad ne zna koga će, s Modrićem neće pogriješiti. I bio bi Luka najbolji, samo da Hrvatska nije imala - Joška Gvardiola. A on je odigrao utakmicu u maniri prekaljenoga igrača sa dvadeset utakmica na Svjetskom prvenstvu, kulerski, frajerski, požrtvovno i softverski precizno - tako briljantno da nije ni mogao dobiti ni pola ocjene manje od desetke.

Kako god Hrvatska prošla na SP-u, ona će u tom 20-godišnjem Zagrepčaninu imati – ako ne kandidata za Zlatnu loptu SP-a – onda sigurno igrača koji će se naći u idealnih 11 ovoga natjecanja! Joško je kombinacija Piquea, Ramosa, Ferdinanda i Van Dijka, a niti jedan od ovih svjetskih megazvijezda nije u 20-tim godinama bio bolji od našega obrambenoga genijalca.

Komentara 60

DI
Diosiario
19:15 01.12.2022.

Mene najviše zanima jesam li ja stvarno jedini Hrvat koji je vidio ovo večeras. Zbog čega je nama poništen penal? Zbog utjecaja na igru iz nedozvoljene pozicije. Je li Lovren, čovjek koji je bio u zaleđu od par nanomilimetara igrao loptom? Nije. Ali svejedno je zaleđe, jer on utječe na obrambenog igrača koji igra loptom. Vrlo dobro. Vratimo se sad na prvi gol Francuza u finalu SP 2018. U trenutku kad Griezman upućuje centaršut Pogba je pola metra u zaleđu, i nakon toga se podvlači pod Mandžukića i utječe na igru, jer da se nije podvukao pod Mandžukića on bi skočio uspravno i ta lopta bi otišla u korner, ovako mu je tijelo bilo pod kutem, tama da lopta ode ispod grede u mrežu. Dakle, klasičan slučaj utjecaja na igru iz nedozvoljene pozicije!! I sad ću pozdraviti ove ovdje a onda one na fejsu koji mi godinama tvrde kako nije zaleđe jer Pogba nije igrao loptom nego Mandžo. Međutim, kao što smo vidjeli večeras, to je nebitno, bitno je samo je li utjecao na igru, odnosno utjecao je, odnosno mi smo u finalu svjetskog prvenstva pokradeni jer prvi gol Francuza nije bio regularan, a da ne govorim o tome da nije postojao ni faul koji je doveo do prekida iz kojeg je pao taj gol!

BL
blekpanther
19:23 01.12.2022.

Grandiollllllllllllll, ovaj naš GVARDIOL!

BD
blue_diamond
19:25 01.12.2022.

Livaković nas je danas mogao skupo koštati. Ali u polju smo se nametnuli 2. reprezentaciji FIFA liste. Ne treba se bojati ni Brazila, ni oni nemaju vezni red poput naseg ni stopera kao sto je Gvardiol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije