Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva utakmica

Hrvatska je čak šest puta godinu otvorila porazom!

Eduardo da Silva
Slavko Midzor/PIXSELL
28.03.2015.
u 12:15

Goal vas podsjeća kako su kockasti otvarali posljednjih deset godina i koliko se rezultat prve utakmice odrazio na uspješnost te godine.

U 25 godina samostalnosti Hrvatska je u 13 navrata pobjeđivala u prvoj utakmici kalendarske godine, dok smo po šest puta godinu otvarali remijem i porazom. Goal vas podsjeća kako su kockasti otvarali posljednjih deset godina i koliko se rezultat prve utakmice odrazio na uspješnost te godine...

Izrael - Hrvatska 3:3 (prijateljska utakmica, 9. veljače 2005.) - Naša je reprezentacija gostovala u Jeruzalemu, te sa dva pogotka Ivana Klasnića i jednim Darija Srne remizirala s Izraelom. Hrvatska je te godine odigrala 10 utakmica, pobijedila pet puta, upisala četiri remija i samo jedan poraz.

Južna Koreja - Hrvatska 2:0 (Carlsberg kup, 29. siječnja 2006.) - Hrvatska je gostovala na turniru u Hong Kongu, a u polufinalu bila poražena od Južne Koreje. Zlatko Kranjčar tada je u Hong Kong poveo "čudnu" reprezentaciju u kojoj su se našli Vukman, Balatinac, Šafarić... U dvoboju za 3. mjesto toga turnira prvi gol za Hrvatsku postigao je Eduardo da Silva. No, tu ćemo godinu ipak pamtiti po neuspjehu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

A kako je hrvatska nogometna reprezentacija otvarala u ostalim godinama pogledajte na Goal.comu.

>>Kada igra Hrvatska, to mora biti svetinja!

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:43 28.03.2015.

kak su se samo odrekli ovog covjeka na slici!sramota!

NE
nenasjedajte
20:14 28.03.2015.

moj novinaru, tvoje teorije jedna za drugom padaju u vodu... jos godinu dana i ti si na prozaku. samo da si kockice sve poslozis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije