Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENA ZONA

Hrvatica se u Bergamu našla u žarištu koronavirusa: 'Navikla sam na stalna testiranja i lockdown'

Beta Dumančić
Instagram
14.04.2021.
u 07:00

- Bergamo nije bilo toliko problematičan koliko Milano, ali mjere su donesene za cijelo područje. Tako da zapravo od onog pravog života u Italiji i nisam previše osjetila.

Beta Dumančić, hrvatska odbojkaška reprezentativka, završila je sezonu za talijanski Bergamo. Prije dolaska u Italiju, ova sjajna srednja blokerica igrala je u SAD-u, Češkoj (Olomouc), Poljskoj (Pila), Njemačkoj (Schwerin).

– Nisam bila baš najzadovoljnija sezonom u Italiji. Ispali smo u prvom krugu doigravanja što je podbačaj u odnosu na zacrtani klupski cilj – istaknula je Beta koja još ne zna hoće li ostati u Italiji ili će karijeru nastaviti negdje drugdje.

Situacija s koronom je bolja

– Ništa još ne znam, sezona je tek netom okončana, tako da tek kreću pregovori i dogovori. Što se toga tiče, voljela bih ostati u Italiji, ovdje se igra sjajna odbojka i ovo je definitivno na tom planu za mene iskorak u odnosu na prijašnje klubove. Također, život u Italiji je odličan, sve mi se tu sviđa, čak sam i relativno blizu doma. No, zbog COVID-19 ništa nije bilo normalno, pa tako nažalost niti život u Italiji – rekla je.

Bergamo je lani bilo žarište koronavirusa ne samo u Italiji već u cijeloj Europi...

– Sada je situacija puno bolja, oni su odmah na početku pandemije prošli svoju najgoru fazu, ali baš zato što je Bergamo dio Lombardije bili smo veći dio sezone u crvenoj zoni, u lockdownu, pogotovo od Božića pa sve do Uskrsa. Bergamo nije bilo toliko problematičan koliko Milano, ali mjere su donesene za cijelo područje. Tako da zapravo od onog pravog života u Italiji i nisam previše osjetila. Ali dobro, što je tu je, čovjek se na sve navikne, pa i na stalna testiranja, lockdown, dvorane bez gledatelja – kaže Beta.

Italija je peta država u kojoj igrate?

– Trebala mi je na početka prilagodba na način rada u Italiji, ipak se ovdje drukčije igra nego u Njemačkoj, gdje sam bila sezonu prije. Imala sam i ozljedu koljena, koju sam uspješno sanirala, tako da sam odigrala veliki dio sezone, i s te strane nisam nezadovoljna, vidjela sam da mogu igrati na toj visokoj razini – naglasila je naša igračica.

Od svibnja do rujna slijedi niz akcija s reprezentacijom Hrvatske?

– Nismo se dugo vidjele, još od početka 2020. godine i kvalifikacijskog turnira u Nizozemskoj za Olimpijske igre. Čujemo se povremeno, imamo komunikaciju, ali to nije to, dok se uživo ne vidimo. Znam da imamo puno posla ovo ljeto, puno je natjecanja pred nama, Europska liga, Challenge kup, Europsko prvenstvo, i baš se veselim tome. U reprezentaciji je uvijek dobra energija i odlična atmosfera, a i veselim se ponovnom radu s izbornikom Santarellijem, i podizanju nivoa vlastite igre kroz njegove treninge.

I moja uloga će biti drukčija

Ovo ljeto bit će i nekih novih, mladih djevojaka u reprezentaciji...

– Vjerujem i da će moja uloga biti donekle drukčija no inače. A to su sve razlozi zbog kojih s nestrpljenjem i uzbuđenjem očekujem pripreme u Zadru. Do tada ću se i uspjeti odmoriti, ali i trenirati s Osijekom, tako da ću biti spremna za prvi dan priprema. Uzgred, i to što su pripreme na moru također ima svojih čari – zaključila je Beta.

Ključne riječi

Komentara 3

DI
Dingo
08:29 14.04.2021.

Sjever italije i respiratorne bolesti, kako da istraživački novinari ne spominju dugotrajnu povijest prije korone? Ljudi nemojte biti ovce!

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
08:17 14.04.2021.

zanimljivo ..kako to da zemlje u kojima postoji demokracija i ljudska prava preko 500 godina uvode lockdown a zemlje koju su jos u blatnim opancima ne uvode?Ekonomija?Italija nema ekonomija..e moji vladahjuci vi se sramota i ruglo..

FE
federicofernandez
07:26 14.04.2021.

Tu je ključ propagande NAVIKNI SE poput ove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije