Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO PLAYOFF

HRT neće prenositi utakmicu Rijeke, evo gdje možete gledati susret s Aberdeenom

Rijeka - Aberdeen
Foto: Nel Pavletic/Davor Puklavec/Pixsell
1/3
15.08.2019.
u 18:48

Trener Igor Bišćan jednostavan je čovjek i ne zamara se taktikama vraćanja milo za drago. Glasine ga ne zanimaju, medijski napisi ne “diraju”. Pred njim je samo europska utakmica, nakon domaćeg poraza od Gorice (0:2), utakmica koja Rijeci nosi mnogo

Spominjanje Aberdeena navijačima Rijeke stvara knedlu u grlu koja se teško guta jer se svi odreda sjete 2015. kada je škotski klub eliminirao Rijeku u 2. pretkolu. Taj 2:5 ukupni poraz od Aberdeena bio je jedan od najtežih europskih poraza Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka.

No, jedino što je ostalo isto od prije četiri godine su Ivan Tomečak (koji nije otputovao) i Zoran Kvržić u kvarnerskoj momčadi koja je sada potpuno drukčija i ne ide po neku famoznu osvetu o kojoj svi pričaju, nego po play-off Europske lige. Uzvratna utakmica trećeg pretkola EL-a čeka ih večeras od 20.45.

Mogu se fizički nositi s njima

Trener Igor Bišćan jednostavan je čovjek i ne zamara se taktikama vraćanja milo za drago. Glasine ga ne zanimaju, medijski napisi ne “diraju”. Pred njim je samo europska utakmica, nakon domaćeg poraza od Gorice (0:2), utakmica koja Rijeci nosi mnogo.

I itekako je svjestan da prednost od 2:0 s kojom su došli u Škotsku ne znači ništa. Sjetimo se da je i Hajduk imao takvu prednost pa ga je Gzira United izbacila iz natjecanja.

– Bit će to drukčija momčad, s puno više energije i čvrstine, samim time i puno opasnija. Najveći zadatak opet će biti duge lopte, njihovo “preskakanje” igre i borba za drugu loptu. To će biti malo drukčije nego što je bilo ovdje. Neće oni biti tako daleko od vrata. Bit će jako velike borbe i neće biti jednostavno otići dalje – rekao je nedavno za Radio Rijeku Bišćan i dodao:

– Mislim da će to biti utakmica u kojoj će oni krenuti žestoko, a mi ćemo morati na to odgovoriti. Moramo ih smiriti na početku utakmice i onda biti konkretniji da im pokažemo da se nismo došli samo braniti. Pitanje je samo koliko ćemo se uspjeti prilagoditi njihovu terenu, njihovoj energiji, fanatičnoj želji i namjeri da pred svojom publikom preokrenu rezultat.

Antonio Čolak i Robert Murić zabili su golove u prvoj utakmici i tako osigurali moralnu i rezultatsku prednost za uzvrat, ali svejedno ćemo oprezno i s poštovanjem istrčati na stadion Pittodrie.

– Rezultat 2:0 povoljan je za nas, ali svjesni smo da nas u Aberdeenu čeka drukčija utakmica. Oni će nas stisnuti i pokušati nam što prije dati gol. Moramo biti spremni obraniti se i poslije odvesti utakmicu u našem smjeru – rekao je Roberto Punčec za klupske stranice. Slaže se s time i Tibor Halilović.

– Aberdeen će napasti, vjerujem da će biti prilika da postignemo gol, iskoristimo njihovu ofenzivu i da se otvori prostor za našu igru. Pokazali smo u prvoj utakmici da se možemo i fizički nositi s njima, vjerujem da kada spustimo loptu na travnjak bit će nam lakše igrati.

Bez ozlijeđenog Pavičića

Nekih većih problema u Škotskoj ne bi trebalo biti, jedino će Bišćanu nedostajati najbolji veznjak Domagoj Pavičić. Izbivat će s travnjaka mjesec dana zbog ozljede tijekom dvoboja s Goricom. Pavičić je nezgodno pao i iščašio lijevo rame. Neće biti ni Gorgona koji se još oporavlja od ozljede koljena, a ni Ivana Tomečaka.

Nije ni Škotima lako. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv St. Mirrena pobijeđeni su s 1:0, ali u ovoj europskoj nadaju se preokretu. Niall McGinn i prije četiri godine igrao je protiv Rijeke i zabio. Toga se dobro sjeća.

– Uvijek je sjajan osjećaj igrati europske utakmice kod kuće. Navijači dolaze u velikom broju i uvijek je dobra atmosfera. Posljednji put kad smo igrali s Rijekom kod kuće moj je pogodak izazvao ovacije – rekao je.

Prijenos utakmice možete pratiti na Areni Sport 1 od 20:45 sati. Tekstualni prijenos možete pratiti na našem portalu.

Rijeka će u slučaju ulaska u doigravanje za Europsku ligu za suparnika imati pobjednika dvoboja između ciparskog AEK-a iz Larnace i belgijskog Genta koji su u prvoj utakmici igrali neodlučeno (1:1). Uzvrat igraju danas od 20.30. 

>>> Pogledajte što je dan nakon velikog slavlja u Mađarskoj rekao Nenad Bjelica

 

Ključne riječi

Komentara 8

NI
nik83
19:08 15.08.2019.

Rekoh već jednom, vijest bi bila da HRT prenosi nešto suvislo od športa.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
19:04 15.08.2019.

Hoće biti na VečernjiTV? Neće?

Avatar Juki
Juki
20:25 15.08.2019.

Eto prilike da se Večernji TV isprsi! Pa zašto plaćam pretplatu na Večernji list i svako jutro čitam stare vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije