Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE AMBICIJE

Hoće li Dinamo do Prve lige i ispunjenja želje da BBB naprave navijački spektakl?

KK Dinamo Zagreb
05.05.2021.
u 16:30

– Mi s ovim imenom ne želimo drugi rang natjecanja igrati još pet godina. To ime zaslužuje najviši rang.

Nakon što je, u seriji na dvije pobjede, Cedevita Junior u nedjelju protiv Dinama povela s 1:0, danas se u Draženovu domu (u 20.15) igra druga utakmica finala doigravanja za prvaka Prve lige. A to je ujedno i kvalifikacijska serija za izravni ulazak u najviši rang natjecanja.

Nekad su se zvali Rudeš...

Tko će izravno u HT Premijer ligu, a tko će morati razigravati s pretposljednjim iz elitnog natjecanja, ovisit će o rezultatu sraza između dva zagrebačka kluba. A i taj treći je zagrebački (Dubrava Furnir).

Tko god bude morao igrati s dubravašima, tome neće biti lako jer za njih borba za ostanak u najvišem rangu znači i borbu za sadašnjeg sponzora (tvrtka Furnir). Naime, vlasnik te drvoprerađivačke tvrtke Željko Tokić u jednoj je televizijskoj emisiji kazao da će biti sponzor sve dok budu premijerligaši.

Cedevita Junior i Dinamo, srećom, nisu u takvoj situaciji, no i jedni i drugi žele u viši rang pa Dinamov predsjednik Marijan Pojatina ističe:

– Mi s ovim imenom ne želimo drugi rang natjecanja igrati još pet godina. To ime zaslužuje najviši rang.

Prošla je tek godina dana otkako je nekadašnji KK Rudeš preuzeo to, za Zagrepčane “sveto ime” i prozvao se Dinamom. Čija je bila ideja za taj mudri manevar kojim su pridobili simpatije Zagrepčana?

– Ta ideja došla je sama po sebi. Osluškivali smo bilo Zagreba, simpatizera kluba i uz blagoslov svih odlučili promijeniti ime. To nam je donijelo novu ozbiljnost.

Nažalost, dinamovci nisu bili te sreće da demonstriraju svoj puni navijački potencijal, a trener Milan Ličina drži da bi Draženov dom bio krcat premda je riječ tek o kvalifikacijskoj utakmici za Premijer ligu. I još je Ličina kazao da će Dinamovi navijači – Bad Blue Boysi – promijeniti sliku hrvatske klupske košarke i vratiti sjećanja na Jazine, pa Pojatina ističe:

– Jedino smo lani protiv Omiša, dok se korona još nije bila rasplamsala, imali pravo na prodaju 700 ulaznica i sve je rasprodano u sat vremena. Sljedeće sezone čekaju vas velika iznenađenja, ne samo u navijačkom dijelu, nego i u organizaciji utakmica.

Tako zbori najviši predsjednik (212 cm) u hrvatskoj klupskoj košarci, čovjek iz realnog sektora, direktor tvrtke Olival, koji nasuprot sebe ima jednog od najvažnijih ljudi jedne od najuspješnijih hrvatskih kompanija. A predsjednik Cedevite Junior Neven Vranković član je Atlanticove uprave zadužen za korporativne djelatnosti pa ga upitasmo koja djelatnost zanima klub koji predvodi? Želi li da i dalje bude razvojni klub za “velikog brata” iz Ljubljane ili da ponovno dođe u vrh hrvatske košarke?

Žele ostati na Velesajmu

– Želja nam je ostaviti traga u našoj klupskoj košarci, ali inzistiramo na domaćoj igračkoj mladosti. Ne vidimo se u ABA ligi, jer to ni po propozicijama nije moguće, i okrenuti smo hrvatskom prvenstvu. Što će biti s ovim klubom – nastalom na ostacima preseljene stare Cedevite – ovisit će i o koncesiji na paviljon Zagrebačkog Velesajma u kojem je sagrađen Dom košarke.

– Koncesija istječe krajem 2023. i već smo izrazili želju da se produlji. Dobijemo li je, upustit ćemo se u dodatno uređenje objekta u koji smo već uložili 10 milijuna kuna.

Komentara 2

CH
che9
20:37 05.05.2021.

nazovite se Real, možda vas puste u Euroligu, ahhaahha..svašta...

ZV
zvezdomor
16:49 05.05.2021.

spektakli su se odvijali u ledenoj dvorani a jazine su bile školska dvorana s neregularnim uvjetima navijači su doslovno pljuvali po igračima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije