Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokret otpora

Reakcija navijača prema vrhu HNS-a mogla bi biti mnogo drastičnija od Šimićeve

29.11.2017.
u 08:10

Funcuti, BBB, Torcida, Armada... nastupaju sa zajedničkom agendom: kontra Šukera i Mamića.

Poruke iz Šibenika više su nego znakovite i upozoravajuće:

“Gospoda iz županijskog nogometnog saveza podršku Davoru Šukeru nisu dali osobno kandidatu jer se nije udostojao doći u Šibenik, nego potajno i podmuklo njegovu izaslaniku Anti Kulušiću. Koliko je Davoru Šukeru stalo do nogometa u našoj županiji, pokazao je upravo svojim nedolaskom u Šibenik, a ovom gestom je pokazao i koliko je jadna ekipa iz županijskog saveza. Neka gospoda znaju, naš glas ćete i dalje glasnije nego ikada slušati s tribina sportskih borilišta, naša borba nikad neće prestati jer nas za sport, za razliku od vas, veže nešto što vi nikada nećete razumjeti. Uništili ste nam klub i reprezentaciju, a sada je vrijeme za vaš odlazak jer ste nam dirali u ono što nam je najsvetije i od toga napravili svoj isprdak”, stoji među ostalim u priopćenju navijačke skupine Funcuti, nogometnih fanatika sa Šubićevca razočaranih stanjem u hrvatskom nogometu.

1/12

Dan prije Funcuta, na istu temu oglasili su se i Bad Blue Boysi, poslavši zlokobnu poruku nogometnim vlastodršcima. Podsjetimo, još u rujnu, prilikom kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Finska, riječka Armada pozvala je na bojkot utakmice, pa mini stadion na Rujevici nije bio rasprodan, dok je osječka Kohorta još davno istaknula svoj stav kako neće organizirano navijati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju sve dok je na vlasti ovaj Izvršni odbor HNS-a. Treba li uopće naglašavati kolika je ‘privrženost’ Torcide i Šukerova i Mamićeva saveza?

Kako se približavaju izbori za predsjednika HNS-a i kako sve izvjesniji postaje njihov ishod, navijački otpor postaje sve jači, izraženiji i odlučniji. I nema to veze s pojavom Šimićevih reformista, zagriženih nogometnih aktivista čije poruke imaju sve jači odjek, nego je ovo društveni proces koji se valja godinama, a artikuliran je kroz niz zastrašujućih huliganskih manifestacija na utakmicama nogometne reprezentacije. Kojima se, čini se, ne nazire kraj.

I zato, bojimo se, izborni dan 22. prosinca 2017. godine mogao bi imati još razorniji učinak za hrvatski nogomet od 17. prosinca 2010. kada je ‘imperij’ uzvratio udarac Štimcu.

Ne samo da će županijski nogometni savezi podviti repove i još jednom dati legitimitet Šukerovoj i Mamićevoj koaliciji nego će istodobno otvoriti i novu, još žešću frontu ‘protiv’, za čistoću nogometa. Iako se nitko kome je stalo do hrvatskog nogometa ne može oglušiti na ono što imaju reći torcidaši, boysi, kohortaši, Funcuti, Ultrasi, Armada..., ujedinjeni pod istom agendom. Bojimo se da je njihov ‘program’ mnogo drastičniji od Šimićeva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije