Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupo je!

HNS godišnje za struju i vodu troši 1,2 milijuna kuna, pogledajte i druge troškove

Davor Šuker, Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
13.11.2017.
u 20:32

Vatreni su za plasman na SP u Rusiju osigurali savezu 52 milijuna kuna (60 posto ide savezu, 40 posto dijele igrači), a od te nagrade HNS može pokriti sve troškove

Joško Jeličić je u HRT-ovoj emisiji nakon uzvratne utakmice doigravanja za SP Grčka - Hrvatska (0:0) opleo po HNS-u. Istaknuo je kako savez HNS troši 38 milijuna kuna na telefon, poštanske usluge i prijevoz te 48 milijuna kuna na “intelektualne i osobne usluge”. Izgleda kako Jeličić zna o čemu govori.

U te intelektualne i osobne usluge prema HNS-u spada i financiranje usluga nogometnih reprezentativaca i trenera (dnevnice, premije).

Vatreni su za plasman na SP u Rusiju osigurali savezu 52 milijuna kuna (60 posto ide savezu, 40 posto dijele igrači), a od te nagrade HNS može pokriti sve troškove.

U prošloj kalendarskoj godini savez je, prema javno dostupnim podacima zaradio 202 milijuna kuna jer je “sjela” Uefina nagrada za plasman i nastup na EP-u.

Velika je to i lijepa zarada HNS-a, ali kada se pogleda u rubriku rashodi ispada da je naš nogometni savez prošle godine potrošio nevjerojatnih 195 milijuna kuna!

Najviše se trošilo na nagrade igračima, trenerima i izbornicima, koje su, kako HNS tvrdi, u rubrici "intelektualne i osobne usluge", a za njih su izdvojili 48 milijuna kuna. Telefoni, pošta i prijevoz koštali su HNS 38 milijuna kuna. 

U prosjeku, troše više od dva milijuna eura na mjesec, odnosno oko 67.000 eura na dan! Od 202 milijuna na računu je ostalo sedam milijuna kuna. Među troškovima je i račun za vodu i struju, koji se u Šukerovu mandatu uvećao 15 puta!

Davor Šuker, Zdravko Mamić
1/15

Režije za struju i vodu koje je HNS plaćao dok je predsjednik bio Vlatko Marković iznosile su 84.000 kuna na godinu u Rusanovoj, a kada je Šuker preselio savez u Hilton režije su skočile na 1,2 milijuna kuna. Sto tisuća kuna na mjesec!

Na plaće radnicima izdvajalo se 15 milijuna, a više od 16 milijuna kuna za plaće onima izvan radnog odnosa. Na PR je otišlo 17 milijuna, na donacije deset, a još 15 milijuna kuna ušlo je u rubriku "ostali nespomenuti rashodi".

Komentara 34

PO
pozornik66
20:55 13.11.2017.

Koliko zarade nek potroše ne primaju pomoć od države ka Matija Babić Index i drugi projugo portali ,hrt i raznorazne nevline udruge; documenta, fare, babe itd

MK
mksdk
21:15 13.11.2017.

Pa tko bi drugi trebao imati koristi od zarađenog novca nego oni koji su ga zaradili? Možda partizani?

BL
blokiraniantikomunist
20:58 13.11.2017.

nažalost ja plaćam da ova kreatura jeliči već neko dulje vrijeme budalaši na javnoj tv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije