Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski aspekt

Modrić i društvo HNS-u zaradili 52 milijuna kuna

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
12.11.2017.
u 23:47

FIFA je povećala nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara, što je porast od 12 posto.

Vatreni su večeras potvrdili nastup na SP-u u Rusiju, što će nam biti pet Mundijal u povijesti te deseto veliko natjecanje. Samo smo ih dva puta propustili.

osim što nam je večerašnji rezultat donio veliko sportsko slavlje, i iz financijskog kuta ovo je velika stvar.

Samo za plasman na Mundijal Hrvatska je zaradila osam milijuna dolara, što je oko 52 milijuna kuna. Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) će svakom sudioniku SP-a nadoknaditi i troškove za pripreme u iznosu od 1,5 milijuna dolara.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/9

No, tu nije kraj mogućoj zaradi jer svaka stepenica više na svjetskoj smotri donosi dodatnu zaradu. Tako možemo za osminu finala osvojiti 12 milijuna dolara, za četvrtfinale 16 milijuna, treće mjesto donosi 24, drugo mjesto 28, a svjetski prvak će zaraditi 38 milijuna dolara. U odnosu na prošli SP u Brazilu, FIFA je povećala nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara, što je porast od 12 posto.

Komentara 7

MA
marsovac
23:53 12.11.2017.

piskaralo, ljigav clanak, ...novci,....novci,............zarada,...zarada,...........................................................................pobijede su ono sto ostaje zauvijek i grije srce Hrvatsko.....novci,............zarada,...zarada,...........................................................................pobijede su ono sto ostaje zauvijek i grije srce Hrvatsko.

Avatar tetina
tetina
01:23 13.11.2017.

Meni žao "naših" antifa, kako ce oni to prezivjeti! !!!

AR
Artukovic
11:08 13.11.2017.

Od tih osam zaradenih milijuna 40% ide igracima i strucnom stozeru.Bilo bi jako lijepo od Delaca da i to napise....kad vec pise o financijama u koje se razumije ko Marica u krivi k.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije