Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve o ždrijebu

Hrvatska može u 'skupinu smrti': Evo koga možemo izvući i tko nam može pomoći

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
13.11.2017.
u 14:59

Ova generacija, predvođena čarobnjakom Lukom Modrićem, spremna je na velike stvari.

Hrvatska nogometna reprezentacija ukupnom pobjedom od 4:1 pobijedila je Grčku i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Vatreni su tako izborili svoj peti nastup na Mundijalu, a ukupno nam je to deseto veliko natjecanje.

Činjenica da se samo dva puta nismo plasirali (Euro 2000. i SP 2010.), govori o tome kako pripadamo među nogometne velesile.

Ova generacija, predvođena čarobnjakom Lukom Modrićem, spremna je na velike stvari. Već smo nebrojeno puta pokazali da se možemo nositi sa svima pa s razlogom očekujemo dobar rezultat u Rusiji.

Sada svi s veseljem gledamo prema ždrijebu koji će se 1. prosinca održati u palači Kremlj u Moskvi. Uz Hrvatsku, u nedjelju je plasman na SP izborila i Švicarska, a ranije je to od europskih reprezentacija uspjelo Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Srbiji, Francuskoj i Portugalu te, naravno, domaćinu Rusiji. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama. 

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/1

Otvorena su još četiri mjesta, a posljednji putnici čekaju se nakon što završe sve utakmice dokvalifikacija, a i nama će to biti zanimljivo. Naime, mi smo zasad u trećoj jakosnoj skupini, što nam donosi i teže protivnike. No, mi smo rubni pa bi nam eventualni kiks Italije ili Perua donio pomak u drugi "šešir".

U ponedjeljak igraju Italija i Švedska (Švedska ima prednost od 1-0), u utorak Irska i Danska (prva utakmica 0-0), u srijedu Australija i Honduras (prva utakmica 0-0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0-0).

Od ovog Svjetskog prvenstva vrijede nova pravila na ždrijebu pa se tako reprezentacije u jakosne skupine dijele isključivo prema Fifinoj ljestvici, a ne kao prije prema ljestvici i kontinentalnim federacijama.

Valja spomenuti da je ostalo pravilo da u jednoj skupini ne mogu biti dvije reprezentacije iz iste kontinentalne federacije, osim ako nije riječ o europskim reprezentacijama. U tom slučaju dvije mogu u istu skupinu.

U slučaju da nam Novi Zeland i Švedska ne pomognu i da ostanemo u trećoj jakosnoj skupini, onda zaista možemo biti u skupini smrti.

Primjerice, skupina bi mogla biti Brazil (ili Argentina), Španjolska, Hrvatska i Nigerija. Teška bi bila i Brazil (ili Argentina), Meksiko, Hrvatska i Srbija.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/21

Evo kako zasad izgledaju jakosne skupine, u koje smo stavili i one reprezentacije pred kojima je još uzvrat dokvalifikacija, ali su trenutačno bolje na Fifinoj ljestvici od svojih protivnika.

1. pot: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska
 
2. pot: Španjolska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru?, Švicarska, Italija?
 
3. pot: Hrvatska, Danska?, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal
 
4. pot: Srbija, Nigerija, Australija?, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija

Komentara 47

VA
valentin2017
16:35 13.11.2017.

Nevjerojatno je sa koliko žara "novinar" VL donosi svoju "analizu". Tek smo prošli kvalifikacije a oni tužni već kuju planove o "GRUPI SMRTI". Da to nije ovaj "novinar" a znamo njegove kvalitete onda bi još možda razmislili o tekstu, ali ovako..... Mogu ga razumjeti. Stanka je u prvenstvu, nema Dinamo utakmica pa se čovjek mora nečim baviti. Jadno, bijedno i neinteligentno.

Avatar Django
Django
16:21 13.11.2017.

Večernji ne posustaje, odmah crnilo. A možemo izvući i skupinu Poljska , Peru, Hrvatska, Panama.

PJ
pjer1963
16:01 13.11.2017.

Budimo realni, 1/4 finale bi bilo veliki uspijeh. Po kvaliteti i iskustvima na velikim natjecanjima ispred nas su: Njemacka, Brazil. Argentina, Belgija Spanjolska,Francuska a na nasem nivou jos 4-5 zemalja. Sa jako dobrom igrom i malo srece 1/4 finale jemoguce a sve dalje bi bilo cudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije