Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VETTEL DRUGI

Hamilton prvi na kvalifikacijama u Belgiji, Ocon priredio iznenađenje

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/Pixsell
25.08.2018.
u 18:05

Najveće iznanađenje je treće mjesto koje je pripalo Estebanu Oconu.

Na utrci u Belgiji, Lewis Hamilton će startati sa prvog mjesta, dok će Sebastian Vettel startati kao drugi. Najveće iznanađenje je treće mjesto koje je pripalo Estebanu Oconu.

Sa četvrtog mjesta će startati njegov momčadski kolega Sergio Perez, a sa petog Romain Grosjean. Od Kimija Raikkonena se očekivalo više nakon odličnih rezultata slobodnih treninga i sa prve dvije runde kvalifikacija, ali na kraju će startati sa šestog mjesta, piše GP1.

Sedmo i osmo mjesto dijele Max Verstappen i Daniel Ricciardo, a slijede ih Kevin Magnussen i Valtteri Bottas.

Tijek kvalifikacija:

Q1

Prvi na stazi su izašli Grosjean i Gasly. Vettel, Raikkonen i Hamilton su izašli sa soft , dok je dvojac iz Reb Bulla na supersoft komponentama.

Činilo se kako će Hamilton zauzet treće najbrže vrijeme, ali je ipak Verstappenu to pošlo za rukom. Britanac je dalje poboljšavao sektore, ali i dalje bezuspješno.

Krajem prve runde, Hassovi vozači su promijenili svoje gume na supersoft kako bi postigli što bolji rezultat za Q2, a Sainz se preko radija žalio kako nema gripa.

Najbrže vrijeme je postavio Raikkonen, a za petama su mu Mercedesovi vozači i Vettel.

Redoslijed: Raikkonen, Bottas, Hamilton, Vettel, Verstappen, Grosjean, Ricciardo, Leclerc, Magnussen, Ericsson, Ocon, Perez, Hulkenberg, Hartley i Gasly.

Eliminirani: Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll i Vandoorne.

Q2

Raikkonen i Hamilton su otvorili drugu rundu kvalifikacija, a Britanac je odmah preko radija javio kako osjeća vibracije na gumama.

Ferrari i Mercedes su i dalje na supersoft gumama.

Vettel je najbrži u prvom sektoru, a Britanac u drugom, ali svejedno Raikkonen i dalje drži najbrže vrijeme. Red Bullovi vozači su odmah iza dvojice najvećih rivala.

Magnussen i Grosjean drže solidno šesto i sedmo mjesto još iz prve runde.

Raikkonen ne staje, postavlja rekord staze.

Na samom kraju Q2, Brendon Hartely se izvrtio na stazi i tako izgubio svoju šansu za Q3.

Redoslijed: Vettel, Raikkonen, Hamilton, Bottas, Verstappen, Perez, Grosjean, Ricciardo, Ocon, Magnussen.

Eliminirani: Gasly, Hartley, Leclerc, Ericcson i Hulkenberg.

Q3

Vozače je u trećoj rundi kvalifikacija dočekla kiša. Prva “žrtva” je bio Bottas koji se okrenuo u zavoju.

Ubrzo se većina vratila u garaže, ali ne i Red Bullovi vozači koji su dijelili prva dva najbrža vremena. Raikkonen je imao problema sa kontroliranjem bolida, ali je uspio vratiti svoje prvo mjesto.

Ni Hamilton nije mogao protiv kiše.

Do kraja kvalifikacija je bilo neizvjesno tko će zauzeti koje mjesto. Najviše su iznenadili Ocon i Perez koji će sutra startati sa trećeg i četvrtog mjesta.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kažemja
19:23 25.08.2018.

S obzirom na uvjete na stazi (kiša)Oconovo treće mjesto nije nikakvo iznenađenje .U takvim uvjetima je sve moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije