Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremna utakmica

Hajduk se raspucao i pobijedio slovačkog prvaka Trenčina

Hajduk - pripreme
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr
1/13
30.01.2017.
u 17:02

Nema veze što je riječ o pripremnoj utakmici, u svakom trenutku vidjelo se da "bijeli" drže raspored. Očito je da Joan Carrillo radi pravi posao s momčadi, kojoj je u potpunosti promijenio izgled

Briljirao je Hajduk na drugoj pripremnoj utkamici u Turskoj, s 4:2 (4:0) svladao je slovačkog prvaka Trenčina, koji je trenutno šesta momčad tamošnjeg prvenstva. Ludo prvo poluvrijeme odigrali su Splićani, rijetko kada je posljednjih godina Hajduk bio tako kvalitetan i neumoljiv, slovački prvak bio je posramljen.

Nema veze što je riječ o pripremnoj utakmici, u svakom trenutku vidjelo se da "bijeli" drže raspored. Očito je da Joan Carrillo radi pravi posao s momčadi, kojoj je u potpunosti promijenio izgled. Ne govorimo o imenima, već o formaciji i načinu igre.

Nema besciljnog nabijanja, Hajduk u formaciji 4-3-1-2 izlazi visoko, bilo je nekoliko situacija u kojima Trenčin po minutu-dvije nije mogao izaći sa svoje polovice. A ta igra s dva špica očito daje plodove. Već u drugoj minuti Juranović je doveo Hajduk u vodstvo.

Čudesno je kroz srce obrane Trenčina prošao Marko Futacs, pronašao Saida, koji je ubacio za natrčalog Juranovića. Sredinom prvog dijela na scenu je stupio Said, najprije je u 23. minuti poslije kornera pogodio za 2:0, a u 36. minuti, poslije odličnog prodora Tudora i asistencije Hamze, Said je zatresao mrežu za 3:0.

Odličnih 45 minuta zaključio je Futas pogotkom za 4:0 u 40. minuti, bio je to još jedan prodor korpulentnog Mađara. Taj napadač, koji napokon prolazi pripreme mogao bi biti najveće pojačanje Hajduka u drugom dijelu sezone.

Zanimljiva je ta Carrillova formacija s polušpicom, protiv Slovaka je na toj poziciji igrao Fran Tudor, on i Vlašić, to je sada jasno bit će ti ofenzivni veznjaci. Slovaci su poraz ublažili u finišu utakmice kada je Hajduk napravio dosta promjena, a valja izdvojiti Leticu, koji je obranio jedanaesterac u 86. minuti.

Inače, Carrillo na raspolaganju nije imao stopera Lorenca Šimića. Pri kraju je njegov transfer u talijansku Sampdoriju, mladog stopera milimetri dijele od odlaska u Serie A, a procjenjuje se da će Hajduk dobiti oko milijun i pol eura odštete. Carrillo je i odredio kapetana Hajduka, to će biti Zoran Nižić, a "kapetanski tim", kako ga je nazvao Španjolac, još čine Vlašić, Erceg i Savvas.

Bijeli su igrali u sastavu Grbić (od 60. Letica) - Juranović, Nižić (od 46. Ismajli), Ćosić (od 60. Bosančić), Kvesić (od 60. Memolla, od 76. Pasariček) - Hamza (od 60. Prtajin), Savvas (od 60 Jefferson), Vojković (od 60. T. Bašić) - Tudor (od 60. Vlašić) - Futacs (od 46. Ohandza, od 76. Jurić), Said (od 60. Erceg).

Komentara 7

MA
mause
18:00 30.01.2017.

jos uvijek su aktualni prvaci.

DU
Deleted user
17:49 30.01.2017.

senior..ma nemaš ti pojma...ako Ozren veli da su bili prvaci onda je to to..hehe..sad će ti navesti njihove rezultate u LP ! Ajmo Ozrene sutra člankom odgovori i objasni ovom neznalici kako je ta fantastična ekipa Trenčina osvojila prvenstvo.

DU
Deleted user
19:54 30.01.2017.

Opaaaa četvrta momčad hnl-a pobijedila prvu momčad Slovačke. Bravo za hnl. Živio hnl. Bravo Hajduče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije