Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE HAJDUKA

Je li bakljada hrvatskih navijača problem ili samo posljedica ignoriranja problema?

Hrvatski huligan koji pali prvu baklju, navijači, huligani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
19.06.2016.
u 23:22

"Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas. "

Hajduk se oglasio priopćenjem nakon navijačkih nereda na utakmici Hrvatske i Češke na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Istovremeno, ukazivao je i ukazivat će i dalje, bez iznimki, na nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnosti. Tražit će demokratičnost i ravnopravnost za sve aktere u nogometu. Služit će se pri tome isključivo legalnim načinima kao što je to i do sada zajedno sa svojim navijačima činio.

Reakcija javnosti nakon posljednjih događanja u Francuskoj, ružnih scena s dvoboja reprezentacija Hrvatske i Češke, bila je burna. Nažalost, pojedinci takvu situaciju koriste i za obračune iz nekih drugih sfera. Kao prema nekom unaprijed zacrtanom scenariju lijepe etikete krivnje onima koji se bore upravo za – provođenje zakona. 

Čak se otišlo i toliko daleko da je u kontekst događaja s navedene utakmice izravno dovedena i organizirana skupina navijača Hajduka. Neizravno, što je posebno apsurdno, i HNK Hajduk. Društvu iscrpljenom svakodnevnim aferama, usred još jednog u nizu neprimjerenih događaja oko reprezentacije, servirale su se – posljediceMnogi su posegnuli, onako vrući, pa zagrizli…

Stoga se sada, kad su se barem malo glave ohladile, upitajmo jesmo li spremni pogledati se i zapitati u kakvu smo se situaciju mi kao cjelokupno društvo doveli? Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas. 

Kako se osjećamo kao društvo u kojem se proziva one koji pozivaju na poštivanje zakona? Aktualnog Zakona o sportu, primjerice… Je li bakljada iz Saint-Etienna problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?

Do odgovora nije teško doći, pitanje je samo želimo li biti toliko iskreni. Barem sami prema sebi, za početak", stoji u priopćenju splitskog kluba.

Komentara 69

BU
buljanzeljko453
23:44 19.06.2016.

Priopcenje hajduka da nije zalosno bilo bi jako smijesno, konacno navijaci i branitelji poput 4.splitske. .gradjani i svi ostali u drustvu shvatili su ko je problem i odakle dolaze. .mi volimo hrvatsku reprezentaciju a vi huligani bilo iz torcide. .bbb.b. .I slicnih narkica , nasilinika .nemate sta trazit u hrvatskoj pravi navijaci su vam ocitali lekcije kao I drustvene mreze. Vi ste jad I bijeda! !!

HR
hr76
23:41 19.06.2016.

Da, da, stranica Torcide ovih dana upravo proziva na mir i ljubav, krivo smo pročitali prijetnje o prekidu utakmice koji se na kraju i dogodio, oprostite. Među navijačima vlada još i veće zajedništvo nego 98., pogledajte stadion! Ali također, vidjet ćete i malu grupicu vaših navijača kojih ste se upravo odrekli kako žele pokvarit svim Hrvatima dan. Bolje da se niste ni javili, dosad sam Hajduk doživljavao ozbiljnim klubom.

ZD
Zdravkecmali
23:42 19.06.2016.

Ciste floskule i populizam u cilju opravdavanja zločina. Samo naprijed. Kompleksasi i mitomani. Još malo pa ćete dotaknuti samo dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije