Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergije Krešić

Španjolci su goropadni, bez Luke su nam šanse vrlo male

Football Soccer - Spain v Turkey - EURO 2016 - Group D - Stade de Nice, Nice, France - 17/6/16 Spain's Alvaro Morata celebrates with team mates after scoring their first goal  REUTERS/Eric Gaillard Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
19.06.2016.
u 20:34

Mnogi su uoči početka Eura sumnjali u mogućnosti Španjolske, ne zbog kvalitete igrača, već zbog umora koji je posljedica španjolskog finala Lige prvaka, no furija je u prva dva kola demantirala skeptike

Mnogi su kritizirali Del Bosquea zbog nepozivanja Coste i Torresa, no s Moratom i Nolitom je dobio dodatnu agresiju i brzinu

Mnogi su uoči početka Eura sumnjali u mogućnosti Španjolske, ne zbog kvalitete igrača, već zbog umora koji je posljedica španjolskog finala Lige prvaka, no furija je u prva dva kola demantirala skeptike. Ono što je momčad Vicentea del Bosquea pokazala u prva dva kola, pogotovo protiv Turske (3:0), može nas zabrinuti uoči dvoboja u utorak s Hrvatskom.

Iniesta im je motor

– Španjolci su dosta promijenili reprezentaciju u odnosu na SP 2014., uveli 4-5 novih igrača u prvih 11, a ti igrači donijeli su svježu krv. Filozofija igre ostala im je ista, sa sitnim dodacima. I dalje se vole nadigravati, kod njih nema žurbe, uvjereni su da će stvoriti šansu kroz igru. Sve se igra po zemlji, nema napucavanja i nabacivanja napamet – opisuje odličan poznavatelj španjolskog nogometa Sergije Krešić i dodaje:

– Prekjučer su igrali fenomenalno, Turke su učinili smiješnima. E sad, vidjet ćemo je li to bilo samo do njih ili malo i do Turaka. U svakom slučaju, jedni su od glavnih favorita Eura.

Kakve su nam šanse u utorak protiv furije?

– Zabrinut sam jako zbog najava da neće igrati Modrić. S Lukom bismo imali šanse, ali ovako će, bojim se, biti vrlo male. Našoj reprezentaciji Modrić je važan kao Španjolskoj Iniesta i Busquets zajedno. Luka može oduzeti loptu, stvoriti šansu, dati sjajan pas, a pokazao je to protiv Turaka, i zabiti. Bio bi veliki hendikep da ne igra – smatra Krešić.

Možda će Španjolci početi pokazivati umor zbog naporne klupske sezone?

– Ma to su predimenzionirane priče. Kad pobjeđujete, onda igrači zaborave na taj umor. Mislim da će Španjolci kroz turnir samo rasti u formi, a ne padati zbog umora – smatra Krešić.

Gdje su Španjolci najslabiji?

Bez slabe točke

– Gotovo da nemaju slabe točke. Imaju vrhunskog golmana De Geu, obrana s Piqueom, Ramosom, Juanfranom i Albom je vrhunska, o vezi s Busquetsom i Iniestom ne treba ni govoriti, a i napad s Moratom i Nolitom je odličan. Neki su kritizirali Del Bosquea što se odrekao provjerenih špica Torresa i Coste, no bio je to odličan izbor, jer s Moratom i Nolitom dobio je na agresivnosti i brzini. Vjerujte, Del Bosque je tu odluku prespavao i njegov odabir sigurno je najbolji mogući. Del Bosque je jedan od najinteligentnijih trenera svijeta, veliki je adut kad reprezentacija ima takvog stručnjaka na klupi – zaključio je Krešić.

Koliko će teško biti Hrvatskoj protiv furije pokazuje i statistika. Naime, Španjolci su već 14 utakmica u nizu bez poraza na EP-ima, a gol nisu primili već sedam i pol utakmica, odnosno 690 minuta. Posljednji im je zabio Talijan Di Natale 2012. u skupini Eura.

Komentara 6

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:18 19.06.2016.

Ako cijeli tim toliko ovisi o opjevanom Luki Modricu, onda je najbolje da predaju utakmicu Spanjolcima i vrate se doma. Ovog pretjerivanja je stvarno previse, kao da nitko u timu ne zna igrati nogomet osim Modrica! Tim u kojem igraju igraci Barcelone, Reala, Juventusa, Intera... ne zna igrati bez Modrica! Hrvatska je na SP-u u Francuskoj '98 uzela trece mjesto bez jednog od najboljih svjetskih napadaca u to vrijeme Alena Boksica, i de facto bez jednog od boljih svjetskih igraca opcenito Roberta Prosineckog koji je igrao jako malo, a sad ne moze bez igraca koji asistira i zabija po tri puta u sezoni! Otkacite vise sa tom idolatrijom papci ispranog mozga.

DC
DC
23:14 19.06.2016.

Spanjolci su toliko dobri da su nam na proslom EP morali dat gol iz ofsajda da bi pobjedili, sansu utakmice je imao Rakitic a sudac nije svirao penal na Corluki...

LS
Lepi.S
20:53 19.06.2016.

Dečec Perišić je naš glavni igrač i jači smo mi od Španjolske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije