Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi u povijesti HNL-a

Hajduk dobio novog trenera: "Simeone iz Imotskog" vodi "bijele" u Koprivnici

Marko Lozo
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
03.12.2016.
u 11:00

Lozo ima pravo sanjati da može ostvariti san kakav je napravio Julian Nagelsmann u Hoffenheimu.

Najmlađi trener u ligi, s nepunih 29 godina sjeo je na klupu prve momčadi. Iza njega je bio nogometni životopis, koji nije naročito impresivan. Prekinuta karijera s 20 godina, pa vođenje mlađih kategorija i onda je, nakon smjene prvog trenera, dobio prigodu na velikoj sceni. Život mu se promijenio, postao je hit. To je kratka priča o Julianu Nagelsmannu, koji vodi našeg Andreja Kramarića i Hoffenheimu. 

A sada jedna druga, vrlo slična priča u samom začetku. Iza njega je nimalo impresivan nogometni životopis, beznačajna nogometna karijera, koju je započeo u svom Imotskom, bio u kadetima Hajduka, kasnije igrao za Šibenik i Rudeš u kojem je započeo trenerski put, pa vodio niželigaški Jarun. Ljetos je stigao poziv Hajduka da preuzme drugu momčad kao talentirani trener. I sada je Marko Lozo, u 28. godini života (rođen 12. srpnja 1988. godine), postao Hajdukov Nagelsmann, odlaskom Marijana Pušnika s klupe dobio je veliku prigodu.

Postao je najmlađi Hajdukov trener u povijesti, s 28 godina i 5 mjesici najmlađi je trener u povijesi Hrvatske lige, koji je vodio prvoligašku utakmicu. Do sada je taj primat držao Goran Mrdalj, koji je bio dva mjeseca stariji od Loze kada je u sezoni 1993/94 sjeo na klupu Dubrave. Tako barem stoji u preciznoj statistici portala www.hrnogomet.com, koja do sada nikada nije zakazala. A na toj listi Lozo i Mrdalj su jedini ispod 30 godina starosti. Od Hajdukovih trenera Lozi je najblži Slaven Bilić, koji je imao 33 godine i 2 mjeseca kada je dobio prigodu povesti prvu momčad "bijelih".

U Hajdukovim planovima Lozo je privremeno rješenje, potraga za trenerom traje, ali nikada ne znaš što će ti život donijeti. 

Komentara 6

DU
Deleted user
11:58 03.12.2016.

Pretpostavljam da je sirotan svjestan što ga čeka za 6 mjeseci ili manje.

RI
ribar110
12:39 03.12.2016.

Kamo srece da uspije ali...zar nema nitko mladji da unese malo zivosti u igru

AN
Andreeejjj
21:07 03.12.2016.

Pa može doći u NK HAJDUK Guardiola ili Murinho i nemogu ništa napraviti sa "škart robom"! BURIĆ ako je mogao 20 godina raditi u Bundesligi, nije izdržao dugo u Hajduku, kao ni jedan trener u zadnjih 20 godina?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije