Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO VISOKU OCJENU

Gvardiol dobio kritike Engleza, no brojke pokazuju koliko su u krivu

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
1/45
29.11.2023.
u 14:53

Joško Gvardiol je prema podacima Sofascorea bio jedan od tri najbolja igrača u momčadi Manchester Cityja s ocjenom 7.6. Malo bolji bio je Rodri koji je zaslužio 7.7, a posebno se istaknuo Foden kojem je dodijeljeno gotovo savršenih 9.4

Manchester City je u uzbudljivoj utakmici 5. kola grupne faze Lige prvaka pobijedio Leipzig (3:2) i tako osigurao plasman u osminu finala s prvoga mjesta u skupini G. Utakmicu je obilježila poprilično usporena igra aktualnih prvaka, ali i izvanredan prekret u drugome poluvremenu. 

Njemačka se momčad pokazala izrazito napadački raspoloženom, a osobito se iskazao Lois Openda. Najprije je nakon velike pogreške stopera domaće momčadi u 13. minut zabio za vodstvo. Točno 20 minuta kasnije ponovo se odmogao lopte i sjajnim potezima povećao vodstvo Leipziga.

GALERIJA City teškom mukom preokrenuo utakmicu u zadnjim minutama! Gvardiol asistirao u ključnom trenutku

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig
1/45

Prilikom drugoga gola Opendu je pokušao zaustaviti i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, ali to mu nije pošlo za rukom. Obzirom da je ovoljetnim transferom uz odštetu od 90 milijuna eura Gvardiol postao najskuplji branič u povijesti, Englezi svaki njegov potez drže pod povećalom.

Dobio je kritike navijača jer ga je Openda uspio nadigrati prilikom drugoga pogotka, no donekle je popravio njihovo raspoloženje lijepom asistencijom Philu Fodenu za izjednačujući pogodak u 70. minuti. Ipak, brojke i statistika pokazuju da kritike engleskih navijača nisu opravdane.

VEZANI ČLANCI:

Upravo suprotno, Gvardiol je prema podacima Sofascorea bio jedan od tri najbolja igrača u momčadi Manchester Cityja s ocjenom 7.6. Malo bolji bio je Rodri koji je zaslužio 7.7, a posebno se istaknuo Foden kojem je dodijeljeno gotovo savršenih 9.4.

Hrvatski je reprezentativac ocjenu zaslužio asistencijom i uz dva ključna dodavanja. Uz to je dva puta otklonio opasnost te osvojio tri od šest duela u koje se upustio.

VIDEO Jao! Guardiola se zagrnuo od smijeha na ideju da Manchester United postane prvak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije