Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavljeni strateg

Guardiola progovorio o Dinamu i otkrio što ga najviše zanima

Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
19.09.2019.
u 12:23

Španjolski je strateg u osvrtu na Šahtar dao Bjelici zanimljive smjernice

Dan nakon što su Dinamo i Manchester City uspješno otvorili natjecanje u skupini C Lige prvaka, oglasio se i glasoviti španjolski strateg Pep Guardiola.

Unatoč tome što je sa svojim momcima bez većih poteškoća s 3:0 svladao Šahtar u Harkivu, proslavljeni je trener nahvalio ukrajinsku momčad, a samim time i otkrio Nenadu Bjelici na što treba pripaziti jednom kada Dinamo dođe na red.

– Mišljenja sam da je Šahtar odradio nevjerojatan posao. Igra nevjerojatno brzo i osobito se ističe u organizaciji napada. Riječ je redom o izvanrednim igračima, ali i mi smo pružili fenomenalnu predstavu, što nas je na kraju dovelo do pobjede – naglasio je Guardiola i ipak kod suparnika pronašao jednu manu:

– Šahtar ima problema s ritmom. Manchester City može jako mnogo minuta držati visok ritam, što je Šahtaru prilično teško jer nastupa u natjecanju u kojem nema takvog tempa – dodao je vođa prvaka Engleske i okrenuo se Modrima:

– Svaki put kad promatram suparnika, a sada ću se posvetiti Dinamu, uvijek nastojim vidjeti najbolje što može dati. Ne zanimaju me njegove slabe točke, zanima me gdje je jak – kazao je Guardiola koji je do pobjede stigao unatoč problemima u obrani.

Naime, City je ostao bez Johna Stonesa i Aymerica Laportea, pa se Guardiola zatekao u situaciji da mora ''kemijati''. Tako je silom prilika na mjestu stopera u Harkivu zaigrao Fernandinho, koji se odlično snašao unatoč tome što je zapravo veznjak.

Podsjetimo, nakon zaključenog prvoga kola Lige prvaka, Dinamo je taj koji drži čelno mjesto u skupini zahvaljujući boljoj gol-razlici, a već u sljedećem kolu slijedi okršaj Cityja i Dinama na Etihadu (1. listopada).

Dinamo će svoje gostovanje kod Ukrajinaca odraditi 22. listopada, a Guardiola je osobito istaknuo vratara Andrija Pjatova:

– Pjatov je jedan od najboljih vratara. Nije lako nadmudriti obranu Šahtara, podvaliti loptu iza obrambene linije, jer fantastično čita igru. Sjajno to čini, u tome je jedan od najboljih koje sam ikada vidio – naglasio je Pep. 

Rezultat iz Maksimira nije komentirao, ali nema sumnje da će dobro proučiti što se to u srijedu navečer zbilo u Zagrebu.

>> Pogledajte kako je Dinamo srušio Atalantu


 

 

Komentara 21

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
15:27 19.09.2019.

Najvažnije je da prestanemo pobjeđivati naše protivnike PRIJE tekme, bila to repka, kao protiv grandiozne pobjede nad Slovačkom pa onda blamaža protiv Azera, ili bio to Dinamo poslije fenomenalne utakmice protiv Atalante. Moramo učiti iz svojih grešaka a ne slušati takozvane mudrosti od Guardiole. Nek si on sam sebi mudruje. Trebamo gledati svoja posla! Naprijed dečki! Idemooo!

IL
ilustrator
13:31 19.09.2019.

kako god, dinamo može samo dobit...pep može izgubiti, i to puno

ER
EroK
13:19 19.09.2019.

Pepa se treba prizemljiti! Možda bi to moglo biti 1. listopada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije