Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi uoči nastavka

Legendarni Goran Jurić komentirao Dinamo: 'On nam neće nedostajati'

Goran Jurić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
09.02.2018.
u 12:45

Sigali se dokazao, bio je standardan, dogurao je zasluženo i do toga da nosi kapetansku vrpcu, dečko je naučio hrvatski i onda otišao

Od igrača koji mogu biti ofenzivni vezni ili na napadačkim pozicijama, Dinamo bi mogao složiti cijelu momčad, tu je konkurencija strašna, možda su plavi čak i pretjerali s gomilanjem igrača vrlo sličnog profila. Puno je manje klasičnih veznih, pogotovu defenzivnih (Ademi i Doumbia), ali to se u ovom trenutku čini manjim problemom od zadnje linije.

Ne bojim se za Dinamo

Naime, na desnom je boku sam Stojanović (alternacija mu je po “vokaciji” stoper Amir Rrahmani), na lijevom boku su Borna Sosa i Jan Lecjaks, a kod stopera je dosta toga upitno. Radeći s podosta trenera tijekom povijesti Dinama, velika ih je većina govorila o potrebni da stoperski par bude uigran, da se ta dva igrača najrjeđe mijenjaju kako bi uvijek unaprijed znali sljedeći potez svog partnera. Problem je nastao iz dva razloga. Prvi je prodaja Leonarda Sigalija.

– Ne znam kako ćemo zamijeniti takvog igrača, on će nam najviše faliti i zbog svojih igračkih kvaliteta, ali i zbog karaktera – kazao nam je jedan klupski djelatnik.

I u pravu je, Sigali se dokazao, bio je standardan, dogurao je zasluženo i do toga da nosi kapetansku vrpcu, dečko je naučio hrvatski i onda otišao.

Drugi je problem što je njegov najčešći parter bio Filip Benković, riječ je o mladom, no već iskusnom stoperu koji je i projekt kluba, koji će Dinamu u skoroj budućnosti do vrha napuniti proračun. No, on je na pripremama u Turskoj odigrao samo 15 minuta, dodao je tome još 35 minuta protiv Krškog u Maksimiru. I činio se spreman i zdrav, ali je drugi dio “rukava” što s Markom Leškovićem, Amirom Rahmanijem i Dinom Perićem nije puno igrao u paru. Lešković je dobitnik ovih priprema, kako nije više bilo Sigalija, a Benković je bio na poštedi, Lešković je iskočio u prvi plan i igrao je dobro tako da će on vrlo vjerojatno biti u paru s Benkovićem. No, njih su dvojica zajedno u Dinamu odigrala samo jednu i pol utakmicu i pitanje je koliko mogu biti uigrani samo treninzima, kojih ni sada nisu previše zajedno odradili.

– Vjerujem da će to na kraju biti dobro, da neće Dinamo imati velikih problema. Istina, Sigali je kvalitetan igrač i falit će, ali ne bojim se za Dinamo – mirno kaže Goran Jurić, “profesor” obrane koji ne vidi veliki problem ni u tome što taj stoperski par nije igrao dovoljno zajedno.

Nikola Katić je potencijal

– Ne mora to biti problem ako je riječ o kvalitetnim igračima, a igrači Dinama to jesu, onda nije potrebno puno vremena za uigravanje. Benković je odličan, i ostali su dobri, a Dinamo ima dovoljno vremena kroz HNL uigravati sve svoje linije – kaže Goca Jurić.

No, jedno je HNL, a drugo Europa, u HNL-u Dinamo treba brze stopere jer tada igraju visoko, kad dođu jaki suparnici u, nadamo se, nekoj europskoj skupini, onda se uloge stopera ipak mijenjaju, tada su više na malom prostoru u svojih 16 metara.

Kako prijelazni rok kod nas traje još nekoliko dana, nije nemoguće da još netko dođe, kako i za poziciju desnog beka, ali i za stopera. Dosta je naših klubova zainteresirano za 21-godišnjeg Nikolu Katića (194 centimetra) iz Slavena Belupa, koji za taj klub ima 54 odigrane utakmice. Dinamo je u vezi s njim bio jako tih, možda je to baš znak da plavi ciljaju prema Koprivnici.

Komentara 6

KR
kruti198
13:23 09.02.2018.

dinamo dinamo dinamo!!!!

Avatar Diavolo
Diavolo
21:10 09.02.2018.

Nema covjek sta naci pametno vise na sportskim portalima Novinari drugorazredni ,teme prizemne , prejadno

DU
Deleted user
16:40 09.02.2018.

Valjda u ovoj polusezoni neće nastati kuburama na dobročinitelja i viteza Zdravka Mamića. Dynamo se putem kubure može oslabiti i poslati u ropotarnici povijesti a to neprijatelji domoljuba i Arkana dobro znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije