Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Gomezova četvorka u 24 minute kao i ona bivšeg vatrenog D. Prše

'FC Basel\'s goalkeeper Yann Sommer (R) and FC Basel\'s Argentinian defender David Angel Abraham (3rd R) vie for the ball with Bayern Munich\'s midfielder Bastian Schweinsteiger (2nd R) and Bayern Mun
'GUENTER SCHIFFMANN'
14.03.2012.
u 18:01

Bayernov napadač na kontu sada ima 10 pogodaka, dva manje od Messija

S četiri pogotka Baselu u samo 24 minute Bayernov napadač Mario Gomez izjednačio je rekord koji je od studenoga 2003. godine držao nekadašnji hrvatski reprezentativac Dado Pršo.

Gomez je pogađao vrata Švicaraca u 44., 50., 61. i 67. minuti, a Dado Pršo, na svoj rođendan 5. studenoga 2003., za Monaco je Deportivu zabio u 26., 30., 45. i 49. minuti.

Najbolji u Bundesligi

Ta utakmica završena je rezultatom 8:3. Prva tri pogotka Gomez je Baselu zabio u samo 18 minuta, ali je u tome zaostao za Marcom van Bastenom kojemu je 1992. godine u igri protiv Göteborga (4:0) za hat-trick trebalo samo deset minuta. Jednako je brz 1995. godine u pobjedi Blackburna protiv Rosenborga (4:1) bio Mike Newell, postigavši tzv. perfektni hat-trick, lijevom i desnom nogom, te glavom.

Sjajni Mario Gomez, inače i vodeći strijelac Bundeslige (21 pogodak), jedini je ostao u utrci s Messijem za naslov najboljeg strijelca Lige prvaka.

Gomez sada na kontu ima deset, a Messi 12 pogodaka. 

Obojica će imati na raspolaganju najmanje dvije utakmice da bi dostigli učinak nekadašnjega igrača Milana Josea Altafinija koji je u sezoni 1962./1963. u Kupu prvaka postigao rekordnih 14 pogodaka.

Po 12 pogodaka u jednoj sezoni Kupa ili Lige prvaka postizali su još i Mađar Ferenc Puskas (Real Madrid, 1959./1960.), Nizozemac Ruud van Nistelrooij (Manchester United, 2002./2003.) i Lionel Messi u prošloj sezoni. Inače, Bavarcima su narasla krila nakon utakmice s Baselom, pa je Arjen Robben već poželio Barcelonu ili Real za sljedećeg suparnika, iako tada još nije bila odigrana utakmica Real - CSKA.

Predsjednik Intera Massimo Moratti ipak neće drugi put ove sezone promijeniti trenera (prvi je smijenjen Gasperini), smatrajući kako Claudio Ranieri nije kriv za ispadanje iz Lige prvaka. 

Promašena sezona

– Ne mislim da je Ranieri kriv za eliminaciju u susretu s Marseilleom. Jednostavno, njegov kolega iz Olympiquea Deschamps imao je više sreće. Da smo izgubili 0:4, vjerojatno bih stvari gledao drugačije, ali smo pogotke u obje utakmice primili u sudačkoj nadoknadi i ne mogu kazati ništa loše o treneru. Ranieri to zaista nije zaslužio – kazao je Moratti.

Ranieri je u rujnu 2011. godine došao u Inter, koji je trenutačno sedmi u talijanskom prvenstvu, sa 17 bodova manje od vodećeg Milana. Potpuno promašena sezona...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije