Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Gledatelji poludjeli, a brazilski borac pobjegao iz kaveza

Brazilac
Foto: You Tube Screenshot
05.09.2017.
u 09:32

Umjesto borbe koja je do tih trenutaka obećavala, minutu prije isteka druge runde dvoboj je prekinut, a sve je počelo kada je Alijev udario Brazilca glavom u prsa

U Dagestanu je održan Fight Nights Global 73, a priredbu ćemo pamtiti po kaosu koji je nastao tijekom glavne borbe večeri, piše Fightsite.

Sportsku priredbu u Kaspiysku predvodili su bivši UFC-ov borac i pobjednik 14. sezone The Ultimate Fightera Diego Brandao te njegov protivnik iz Rusije Ahmed Alijev.

 

No umjesto borbe koja je do tih trenutaka obećavala, minutu prije isteka druge runde dvoboj je prekinut, a sve je počelo kada je Alijev udario Brazilca glavom u prsa. Uslijedila je intervencija suca koji upozorava ruskog borca, a potom i Brandaovi prigovori koje Alijev iskorištava kako bi zadao nekoliko udaraca nespremnom protivniku.

Sudac je ponovno uskočio, a sada već prilično iznervirani Brandao i sam poseže za ilegalnim udarcem te, dok su obojica na podu, pogađa Alieva nogom u glavu. Sudac ih podiže na noge, a nezadovoljna publika počinje predmetima bombardirati Brazilca koji se ovom prigodom nalazio na gostujućem, a izgleda i na izrazito neprijateljski raspoloženom terenu.

Brandau je je bilo dosta svega i on je preskočio ogradu te napustio kavez. Nakon nekoliko trenutaka ipak su ga vratili unutra, ali izgleda samo zato da bi Alijeva proglasili pobjednikom tehničkim nokautom (povlačenje iz borbe). Da stvar bude apsurdnija, borce su na kraju natjerali i na zajedničku “prijateljsku” fotografiju.

Inače, žalosno je i što je sve to u sjeni ostavilo nastup 37-godišnjeg MMA veterana Fabija Maldonada koji je iste večeri stigao do svoje prve MMA titule. Srčani Brazilac u borbi za poluteškaški pojas napravio je veliki preokret i giljotinom ugušio 10 godina mlađeg i do tog trenutka neporaženog Kurbana Omarova.

 

U Dagestanu smo gledali i pomalo zaboravljenog Rousimara Palharesa koji je kontroverznom odlukom izgubio od Shamila Amirova.

Komentara 5

DU
Deleted user
11:09 05.09.2017.

Sudac je katastrofalan! Mlitav i ne vodi borbu.

KV
kvatrić
12:23 05.09.2017.

Potpuni ispravno. I tako treba regirati na namjernu nepravdu. A ne kao hrvatski papci od sportaša. Kad god ih pokradu oni cvile i tješe se kako su moralni pobjednici i slične gluposti. Tko ima samopoštovanja i želi spriječiti daljnje nepravde, postupa upravo kao ovaj Brazilac.

SE
Sejo
15:51 06.09.2017.

Ne svidja mi se naslov.Nije Brazilac pobjegao nego je otisao jer su ga gledaoci gadjali raznim predmetima,nakon sto sudac nije reagovao na udrace Rusa posle znaka stop.To je trebalo da bude automatska diskvalifikacija ruskog borca i zabrana 2'3 godine.To je sramota za organizatora a ne za Brazilca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije