Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob trenera

Gips: Na skijanju ljudi povraćaju i pogibaju, u skoku u vis ne

Snježna kraljica (1)
Foto: Pixsell
1/5
06.01.2011.
u 17:07

Neka me ne izaziva, neka dođe samo jednom da vidi što je to, ljutito je rekao Ante Kostelić

Ljut je bio Ante Kostelić na postavljače staze. Oba su laufa bila prejednostavna.

Obje staze su bile loše. Pa ljude ne zanima kada je ovako jednostavno, oni gase televizore, odlaze s tribina. Ovaj Amerikanac koji je postavio prvu stazu nije imao nikakvu ideju.

No, pobjedu Myhrera nije osporio. Štoviše.

- Pobjedi Myhrera nema zamjerke, on je strašan skijaš. On je jedan od onih koji jednako može voziti i Mickey Mouse staze i one komplicirane.

Kad je čuo da je Joško Vlašić reagirao na njegovu nesmotrenu izjavu za RTL (ovdje može svatko pobijediti, nije ovo skok u vis gdje Blanka ni ne može peta), Ante Kostelić je priznao:

- Jako mi je krivo što sam to rekao, omaklo mi se.

Potom je dodao vrlo ljutitim tonom:

- Neka me ne izaziva, neka dođe samo jednom da vidi što je to. Najjedostavnije je da to prebrojimo.

Nakon toga Ante je uzeo startnu lisu slalomaša i počeo nabrajati. Jedno vrijeme nismo znali što to čini, a onda nam je postalo jasno. Pranger 12, Ligety 13, Gini 14. Neka dođe negdje gdje ima 14 skakačica koje su pobjeđivale. Grange 15, Palander 16, Bygmark 17, Miller 18, Janyk 19, Imboden 20, Berthod, Matt 22. Tu su danas nastupila 22 pobjednika, a ukupnih pobjednika Svjetskog kupa tu ima nekoliko. On nema pojma o čemu se tu radi.

On je u ovoj priči Joško Vlašić, kojeg Ante cijeni kao trenera i koji ga pomalo ljuti svojim neprestanim pismima javnosti. Kada je ovo na Sljemenu govorio pred četvoricom novinara bio je jako vruć.

Ovo što se tu događa s Ivicom tako je daleko od našeg svijeta. Daleko i hladno. Kao tvornica aviona. Gripeni, ovo su gripeni, neka on to napravi sa skokom u vis. Kaže on da je ona bila umorna. Pa od čega je umorna? Pa ovdje frajeri na snijegu i ledu umiru. Svaki drugi ima mononukleozu.

Ona je Blanka Vlašić za koju nam je Ante rekao da ju voli kao sportašicu, baš kao i atletiku kao sport.

- Ja strašno volim atletiku i sport u cjelini, a njega drugi sportovi previše ne zanimaju. Strašno je ovo što nas sada čeka.Naš pomoćni trener ne može spavati, mora voziti cijelu noć da bi stigao u Švicarsku i pripremio sve što je potrebno za naš trening i nastup u Adelbodenu. I onda se nećemo zaustaviti do 25. ožujka. Na kraju počneš trošiti svoju supstancu. Pa ovdje frajeri povraćaju. Svaki drugi dan netko riga. Recite li da li netko povraća nakon treninga ili nastupa u skoku u vis.

Koliko smo shvatili, Kostelića najviše smeta što Joško zaboravlja u kako teškim i opasnim uvjetima po zdravlje rade skijaši, na velikim hladnoćama i vjetrometini, uz rizik lomova, pa čak i pogibije.

- Znate li vi tko je bio svjetski prvak u Japanu, kada je Blanka bila prvakinja. Frajer koji je dvije godine prije počeo skakati u vis. Za dvije godine u skijanju ne možeš naučiti ralicu, ne možeš položiti nikakav ispit – zaključio je Kostelić.

Nakon ovoga, dakako, zasigurno slijedi novo Joškovo pismo premda bi bilo najbolje da se njih dvojica nađu i jedan drugom ispripovijedaju što imaju u četiri oka.

Komentara 81

GA
garfild58
18:29 06.01.2011.

I nek netko veli da nije Kosteliću krivo za pobjedu tog Talijana. Eto sada se vidi kako novac kvari čovjeka

ZU
zulika
22:40 06.01.2011.

Ima Gips pravo kad kaze sve to.Sta ti Vlasici prde toliko.Pa u Pekingu je imala posebni tretman nije bila ni u olimpijskom selu.I sta se desi ?Pa nista bila je druga je je prva bila neka corava Belgijanka .Ma ajte molim te.To skakanje u vis to je jednom rijecju smijesan sport.Ima dva favorita od kojih je jedan super favorit ao onom drugom se moze samo posrecit da taj dan bude prvi...

SU
suzukijo
07:23 07.01.2011.

to što Blanka skače,je poluregularno natjecanje. ona je po visini viša i do 30.cm.,od drugih cura. trebale bi postojati kategorije kao u boksu po kilogramima,pa neka onda skače sa dvometrašicama ako uopće postoje, .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije