Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Francuzi nisu oduševljeni paradiranjem ruskih teniskih manekena u Parizu

French Open
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/3
27.05.2022.
u 12:09

Inače, Marin Čilić prošao je u treće kolo turnira, što se nije dogodilo od 2018. te je potvrda sve bolje forme najboljeg hrvatskog tenisača.

Prvi put nakon 2018. godine, a jubilarni 10. put u karijeri, Marin Čilić igrat će u trećem kolu Roland Garrosa. Nakon što je u jučerašnjem dvoboju s Mađarom Martonom Fucsovicsem, 57. tenisačem svijeta, izgubio prvi set, u preostalom dijelu meča Marin je bio iznimno dominantan i na kraju, nakon dva sata i 54 minute igre, slavio pobjedu sa 4:6, 6:4, 6:2, 6:3. Međugorac je u meču pogodio 12 asova, a iskoristio je pet od 11 prilika za obrat.

Osigurao 125.800 eura

Osim što je osigurao novčanu nagradu od 125.800 eura, Marin se, počev od ove pobjede, počinje lagano i penjati u ATP poretku najboljih tenisača, pa je u ovom trenutku 22. na svijetu (+1).

A u treće kolo parova ušli su Nikola Mektić i Mate Pavić nakon što su sa 7:6 (5), 4:6, 6:2 nadjačali Nizozemca Klaasena i Južnoafrikanca Klaasena. Njima je to 11. pobjeda u nizu, a na sljedećoj prepreci čekaju ih Indijac Bopanna i Nizozemac Middelkoop.

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 26, 2022 Croatia's Marin Cilic in action during his second round match against Hungary's Marton Fucsovics REUTERS/Dylan Martinez Photo: Dylan Martinez/REUTERS
Foto: Dylan Martinez/REUTERS

Dan prije Ivan Dodig je došao do prve pobjede u mješovitim parovima, on i Indijka Sania Mirza svladali su Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Njemicu Lauru Siegemund sa 7:6 (4), 6:2. Franko Škugor i Ukrajinac Denis Molčanov izgubili su pak dvoboj prvog kola parova i to od francuske kombinacije Benjamin Bonzi/Arthur Rinderknech sa 3:6, 6:3, 6:7 (4). Ni Petra Martić nije bila uspješna u prvom kolu konkurencije ženskih parova, od nje i Amerikanke Shelby Rogers bolje su bile Ruskinja Veronika Kudermetova i Belgijka Elise Mertens sa 7:6 (2), 6:0.

Bojkotiraju Medvjedeva?

Rus Andrej Medvjedev, drugi nositelj turnira, bez većih je teškoća, pobijedio Lasla Đerea iz Srbije sa 6:3, 6:4, 6:3. Izvjestitelji su zamijetili da su u tom dvoboju, koji se igrao na središnjem stadionu Philippea Chatriera, tribine bile poluprazne. Neki su to ocijenili jasnim francuskim bojkotom ruskog tenisača.

Za razliku od Wimbledona, Roland Garros je dopustio nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama, ali francuski ljubitelji tenisa očito nisu oduševljeni paradiranjem ruskih teniskih manekena.

Komentara 1

TR
Travno221
14:01 27.05.2022.

Nemam ništa protiv ruskih sportaša, ali u ovom trenutku, dok ubijaju djecu i starce po ukrajinskim gradovima, Rusima treba nametnuti totalne sankcije. Ne želimo ih ni vidjeti ni čuti. Kad shvate što rade i kad maknu Putina, onda možemo razgovarati o vraćanju u normalne tokove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije