Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEIJING GUOAN

FOTO Kinezi predstavili Ademija: Odabrao broj koji će nositi u Pekingu

Foto: Instagram
1/3
30.03.2023.
u 18:30

Guoan je odmah doveo još dva pojačanja iz Europe, a prošle sezone stigao im je Marko Dabro, kojeg su poslali na posudu. U Kini je završio i Mile Škorić...

Arijan Ademi nakon više od 12 sezona napustio je Dinamo i potpisao s Beijing Guoanom u Kini. Kapetan modrih odlučio je otići s obzirom na to ima 31 godinu i prilika za odlazak u inozemstvo i zaradu velikog novca možda više neće biti, a na emotivan se način oprostio od zagrebačkog kluba. Dao je veliki intervju za službeni YouTube kanal hrvatskog prvaka, u kojem je govorio o svemu - od početaka, preko doping-afere, do jedine stvari za kojom žali.

- Ovim putem bih zahvalio svima u Dinamu, pozdravio navijače što su bili naš 12. igrač i pružili nam takvu podršku, što su bili uz nas. Neću zaboraviti prošlo prvenstvo, oni su nam tako reći donijeli to. Ovo nije zbogom, nego doviđenja. Nadam se da ću jednog dana biti trener Dinama i da ću uzeti europski trofej - zaključio je Ademi. 

Beijing Guoan danas ga je predstavio i objavio koji će dres Aki nositi u Pekingu. Naime, odlučio se za broj 45, a pojavila se i fotografija Ademija u trenirci kluba. Inače, Guoan je istovremeno doveo još dva pojačanja iz Europe - kamerunski stoper Michael Ngadeu dosad je bio u Gentu u Belgiji, dok je brazilski veznjak Souza dosad nosio dres Bešiktaša.

Potpisao je ugovor na tri sezone, a zarađivat će 1.65 milijuna dolara po sezoni.

- Ademi je vezni igrač. Na terenu može djelovati kao defanzivni vezni ili centralni vezni. Ima širok spektar aktivnosti i može pokriti prednji dio svog šesnaesterca do suparničkog. Ademijeve sposobnosti su relativno sveobuhvatne, izvrstan je i napadački i obrambeno. Ne samo da može zaštititi zadnju liniju, već također ima sposobnost igranja pucanja prema naprijed - objavili su Kinezi na službenim stranicama kluba.

Nije Arijan jedini igrač koji je u momčad stigao iz HNL-a. Marko Dabro prošlog je ljeta preko svojeg agenta Andyja Bare realizirao transfer u kinesku prijestolnicu, ali u međuvremenu završio na posudbi u latvijskoj Rigi. 

Isto tako, dugogodišnji kapetan Osijeka Mile Škorić sada je potpisao za CZ Mighty Lionse pa ćemo gledati njegove susrete s Ademijem u prvenstvu. 

Nova sezona Super lige tek treba početi, a Beijing je prošlu okončao kao sedmi na tablici s 58 bodova. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije