Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLJUČNI RANKING

Fifa objavila posljednju ljestvicu najboljih u 2023., evo gdje se nalazi Hrvatska

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Luka Stanzl/PIXSELL
21.12.2023.
u 12:14

Osim spomenute Italije, od ostalih reprezentacija iz našeg susjedstva Mađarska se nalazi na 27. mjestu, Srbija je na 34. mjestu, Slovenija je 54., Bosna i Hercegovina 69., a Crna Gora jedno mjesto iza njih, 70.

Iz krovne svjetske nogometne organizacije Fife danas je objavljena posljednja rang-ljestvica nogometnih reprezentacija u kalendarskoj 2023. godini. 

Na ljestvici nije bilo pretjeranih promjena s obzirom na to da je odigrano je samo 11 međunarodnih utakmica za nogometaše od zadnje ljestvice objavljene u studenom. Vodeća reprezentacija svijeta je prema rang-ljestvici i dalje Argentina, svjetski prvak iz Katara.

Iza Argentine na drugom mjestu su kao i prošli mjesec Francuska na drugom mjestu, Engleska na trećem, Belgija na četvrtom te Brazil na petom mjestu.

Hrvatska nogometna reprezentacija godinu zaključuje na desetom mjestu Fifine ljestvice, a iza naše selekcije su Urugvaj, SAD, Maroko i Kolumbija.

Hrvatski suparnici na Euru Španjolska i Italija zauzimaju osmo, odnosno deveto mjesto, taman ispred 'vatrenih'. Albanija je, kao i prošli mjesec, na 62. mjestu.

Osim spomenute Italije, od ostalih reprezentacija iz našeg susjedstva Mađarska se nalazi na 27. mjestu, Srbija je na 34. mjestu, Slovenija je 54., Bosna i Hercegovina 69., a Crna Gora jedno mjesto iza njih, 70.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije