Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA ZLATNE LOPTE

Messi peti put najbolji nogometaš, Modrić prvi Hrvat u idealnoj momčadi!

Messi
Foto: Reuters
1/14
11.01.2016.
u 20:10

Luka je prvi Hrvat i tek drugi igrač iz istočne Europe nakon Nemanje Vidića kojem je to pošlo za rukom.

Lionel Messi osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za Fifina najboljeg nogometaša u 2015. godini. Sjajnom Argentincu ovo je već peti naslov (osvajao je od 2009. do 2012.), a u najužem izboru još su bili Cristiano Ronaldo (tri puta je osvajao) te Neymar

– Ovo je puno više od onoga što sam maštao kao dječak – rekao je Messi na dodjeli nagrade koju je Fifa tradicionalno organizirala u Zürichu.

Messi je očekivano osvojio nagradu budući da je prošle godine osvojio sve što je mogao s Barcelonom.

>>Duga kosa, točkasto odijelo... kako se Messi mijenjao za Zlatne lopte

No, razveselio nas je izbor Luke Modrića u idealnu momčad prošle godine. Čak 26.478 profesionalnih nogometaša u 68 zemalja, među kojima je i Hrvatska, biralo je FIFPro najbolju momčad godine. Luka je prvi Hrvat i tek drugi igrač iz istočne Europe nakon Nemanje Vidića kojem je to pošlo za rukom.

Idealna momčad izgleda ovako:

Manuel Neuer; Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves; Andres Iniesta, Luka Modrić, Paul Pogba; Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo.

Trener godine je Luis Enrique koji se nije pojavio na dodjeli, dok nagradu za najljepši pogodak godine nije dobio Messi već Brazilac Wendell Lira. Carli Lloyd, reprezentativka SAD-a, koja je u finalu SP-a zabila tri gola nogometašica je godine, dok je najbolja trenerica njena izbornica Jill Ellis.

I za kraj dodajmo da je na otvaranju svečanosti u Zürichu svirao hrvatski dvojac 2Cellos. Stjepan Hauser i Luka Šulić izveli su pjesmu AC/DC-a "Thunderstruck".

Tijek dodjele:

20:00 – To bi bilo sve za večeras. Messi je peti put osvojio Zlatnu loptu, a Luka Modrić je izabran u idealnih 11 za 2015. godinu.

19.58 – Ovo je poseban trenutak za mene. Ponovno sam osvojio Zlatnu loptu nakon što je Cristiano lani pobijedio. Nevjerojatno je da je ovo peta nagrada. Ovo je mnogo više od onoga što sam maštao kao dječak – rekao je Messi.

19:52 – Najbolji nogometaš u 2015. je Lionel Messi! Očekivano... To mu je peta nagrada za najboljeg nogometaša.

19:49 – Najbolja nogometašica godine je reprezentativka SAD-a Carli Llyod. Zasluženo, jer je njezina reprezentacija osvojila Svjetsko prvenstvo, a ona je u finalu i pobjedi nad Japanom zabila tri gola. U konkurenciji za žensku Zlatnu loptu je i hrvatska snaha, njemačka nogometašica Celia Šašić koja se nedavno umirovila.

19:44 – Za pogodak Lire glasalo je 1.6 milijuna ljudi.

19:35 – Brazilac Wendell Lira autor je najljepšeg pogotka godine. Nogometaš kluba Vila Nova, 27-godišnjak, s mnogo je emocija primio nagradu. Pogodak Lionela Messija gledatelji nisu izabrali za najljepši, a evo i Lirina gola godine.

19:20 – Ferplej nagradu dobile su sve nogometne organizacije koje podržavaju izbjeglice, a primio ju je umirovljeni Gerald Asamoah, državljanin Gane koji je igrao za njemačku reprezentaciju.

19:08 – Najbolji trener je Luis Enrique koji se nije pojavio na dodjeli.

19:05 – Najbolja trenerica je Jill Ellis, izbornica SAD-a.

18:55 – U izboru za najboljeg igrača sudjelovali su i nogometaši iz Hrvatske. Sve je organizirala udruga Nogometni sindikat koju vode Dario Šimić i Mario Jurić.

 

Luka Modrić izabran je u FIFPro World XI, najbolju momčad svijeta za 2015.g!!!!! 26 478 profesionalnih nogometaša u 68...

Posted by Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" on Monday, 11 January 2016

18:45 Odabrana je najbolja momčad u izboru FIFPro-a, a u njoj je naš Luka Modrić! Momčad izgleda ovako, tu su uglavnom igrači Reala i Barcelone:

Manuel Neuer; Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves; Andres Iniesta, Luka Modrić, Paul Pogba; Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo.

18:41 – Najavljen je izbor i najljepšeg pogotka. U konkurenciji su Alessandro Florenzi, Wendell Lira i Lionel Messi. Biraju gledatelji, a glasovati možete još 15-ak minuta. Ovdje.

18:35 – Messi, Ronaldo i Neymar pojavili su se na pozornici.

18:30 – Počela je dodjela. Otvorio ju je hrvatski dvojac 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić pjesmom AC/DC-a "Thunderstruck"!

18:22 – Može li Messi do petog naslova? Moralo bi se dogoditi čudo da ne osvoji nagradu.

18:20 – A ovako je brazilska Miss BumBum dala podršku Messiju.

18:10 – Dodjela počinje u 18:30.

18:00 – U  Švicarsku su stigle najveće nogometne zvijezde. Među njima su Ivan Rakitić i Luka Modrić koji je strpljivo dijelio autograme obožavateljima.

Uoči dodjele:

Favorit je Lionel Messi koji je lani s Barcelonom osvojio sve što se može. Argentinac je četiri puta bio najbolji igrač svijeta, dok Cristiano Ronaldo ima tri trofeja.

Zlatna lopta dodjeljuje se od 1956. a u povijesti je otišla igračima iz 18 zemalja. Najviše godina, po sedam, dobitnike su imale Njemačka i Nizozemska, a po šest puta nagrada je odlazila u ruke Argentinaca i Francuza.

Osim najboljeg igrača, Fifa će proglasiti najbolju nogometašicu, najboljeg trenera, idealnu momčad i najljepši pogodak gdje je u konkurenciji također Messi.

Dodjela Zlatne lopte, koja će se u Zürichu održati danas s početkom u 18.30 sati, imat će i hrvatski štih. Naš glazbeni dvojac 2Cellos Messiju i društvu (Ronaldo i Neymar još su nominirani za nagradu) odsvirat će Smooth criminal, a u konkurenciji za žensku Zlatnu loptu je i hrvatska snaha, njemačka nogometašica Celia Šašić. Osim toga, u Švicarsku su stigli Luka Modrić i Ivan Rakitić.

>> Maradona: Da je bilo pravde, pet puta bih bio pobjednik

Komentara 32

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:21 11.01.2016.

Bravo Luka!

Avatar poglavito
poglavito
19:23 11.01.2016.

Modrić je zakon .

ZV
Zvolen3
18:34 11.01.2016.

Tesla ! ( je Hrvat)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije