Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne znamo za poraz

Fantastična Hrvatska pregazila domaćina Litvu!

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
19.08.2015.
u 20:25

Hrvatska će od 26. do 28. kolovoza još odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija te BiH.

Hrvatski košarkaši ne znaju za poraz u pripremnom razdoblju uoči Eurobasketa. Danas su izborili i šestu pobjedu u nizu. Nakon Novog Zelanda, BiH, Njemačke (dvaput) i Turske, danas je pala Litva i to usred Kaunasa.

Izabranici Velimira Perasovića na Huawei Cupu pobijedili su i domaćina Litvu sa 72:59, i to pred prepunim tribinama, te osvojili turnir. Naš izbornik jučer je najavio da nas očekuje iznimno teška utakmica, ali košarkaši su odigrali veličanstvenu utakmicu i nametnuli se od samog početka.

Litva, koja je košarkaška velesila, izgledala je potpuno nemoćno i već smo u prvoj četvrtini došli na deset razlike (19:9). U drugoj smo nastavili sjajnu igru i kada je Hezonja u 17. minuti susreta pogodio tricu za 19 razlike, bilo je jasno da je pobjeda naša.

Do kraja susreta odigrali smo rutinski, a Perasović je imao prostora dati priliku svima. Imali smo i 28 koševa prednosti, ali smo se pred kraj malo opustili i Litva je smanjila na prihvatljivu razliku.

Teško je na kraju reći je li bolje funkcionirala obrana ili napad. Litavci su se u prve tri četvrtine mučili kako bi nam zabili koš, pauze između poena bile su im po nekoliko minuta. S druge strane, u napadu smo imali dobra rješenja i sve je djelovalo savršeno. Što se više bliži Europsko prvenstvo, naši izgledaju sve bolje i možemo se nadati da smo napokon spremni za velike stvari. 

Bojan Bogdanović dobio je nagradu za najboljeg igrača susreta, postigao je 12 poena uz pet skokova. Luka Žorić je ubacio 11 poena  a Marko Tomas i Kruno Simon po 9. Simon je tome dodao pet skokova i četiri asistencije.

Hrvatska će od 26. do 28. kolovoza još odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija te BiH. Po svemu prikazanom naši igrači zaslužili su veliku podršku i na tom turniru, ali i na Eurobasketu koji počinje 5. rujna.

Komentara 11

FA
Fake
20:41 19.08.2015.

Bravo dečki,bravo Hrvatska.Odlično izgledate i očekivanja bi stvarno na prvenstvu mogla biti velika.Vjerujemo u vas.Iznad svih,Hrvatska.

Avatar Abcda
Abcda
22:55 19.08.2015.

Hrvatska uspjesna , na VL komentara nema .... Bravo decki !!

BR
Branko102
20:54 19.08.2015.

Najveća stvar za našu repku je što konačno imamo trenera koji zna i može.Uzalud bilo kakvi igrači,sa Repešom na klupi,ne bi niti sa Lebron Jamesom došli do medalje.Repeša je ograničeni trener bez ikakve mašte,sav u šablonama i kao takav živciraoao je igrače i sputavao ih onda kad ih je trebalo pustiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije