Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ZABORAVILI

Evo zašto se Amerikanci pitaju smije li Cro Cop nastupiti na Wembleyu

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.03.2018.
u 15:29

- Već sam kontaktirao Cro Copa i informirao sam ga da ga želim testirati. Trenutačno proučavam njegov slučaj - objašnjava Mazzulli.

U ponedjeljak je Bellator najavio kako će legendarni hrvatski borac Mirko 'Cro Cop' Filipović debitirati u njihovom kavezu na Bellatoru 200, koji se održava 25. svibnja u Londonu. Protivnik će mu biti stari znanac iz UFC-a, čovjek koji ga je jednom pobijedio Roy Nelson. Sjajna je to vijest za Filipovićeve mnogobrojne fanove, posebno jer Cro Cop u posljednje vrijeme izgleda sjajno i plovi na nevjerojatnom nizu od osam uzastopnih pobjeda, piše Fightsite.

Američki mediji se osim dvobojem na Bellatoru 200 bave i tehničkim pitanjima s obzirom da je Filipović UFC napustio radi suspenzije u trajanju od dvije godine. Ona je bila posljedica toga što je sam prijavio uzimanje nedopuštenog hormona HGH. Iako je testiranje pokazalo da on nije prisutan u njegovom organizmu, Filipović je na temelju vlastitog priznanja ipak dobio dvogodišnju suspenziju i nije mogao nastupiti u dvoboju protiv Anthonyja Hamiltona. Time je i njegova UFC karijera bila završena.

U međuvremenu je Cro Cop nastupao na priredbama u Japanu te je bio više nego uspješan osvojivši Grand Prix u teškoj kategoriji u kojem je među ostalim svladao i odličnog “King Mo” Lawala. Iako je najavio još nekoliko nastupa u RIZIN-u, ponudu da osveti poraz protiv Nelsona nije mogao odbiti.

Poznati portal MMAJunkie se u utorak pita smije li Filipović nastupiti na Bellatorovoj priredbi s obzirom da nije 'odslužio' dvogodišnju suspenziju? Ovo pitanje je prema njima prilično kontroverzno s obzirom da Bellator nema ugovor s USADA-om, no neovisno o tome njegove priredbe u Europi nadgleda Komisija koja ima dogovor s tom anti-doping agencijom. Poznato je, naime, da Bellatorove priredbe u Velikoj Britaniji, baš kao i u ostatku Europe, nadgleda specifična komisija “Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation”, koju vodi Mike Mazzulli.

U razgovoru za MMAJunkie, Mazzulli je potvrdio da je već kontaktirao Filipovića i to čim je čuo da će se hrvatska borilačka legenda boriti u Londonu. Ističe da je Cro Cop i dalje u procesu dobivanja licence, a radi toga ga mogu testirati kada god im padne na pamet.

- Ovdje u Moheganu, istog trenutka kada dobijem liječničke testove, mi smatramo da je započeo proces dobivanja licence, tako da u tom trenutku imam jurisdikciju nad svakim takvim borcem. Već sam kontaktirao Cro Copa i informirao sam ga da ga želim testirati. Trenutačno proučavam njegov slučaj - objašnjava Mazzulli.

Takvo je stanje u Londonu gdje sam Bellator bira regulatorno tijelo s obzirom na nepostojanje Atletske komisije u Engleskoj. No, što je recimo s eventualnim nastupom u američkoj Kaliforniji? MMAJunkie je kontaktirao i glavnog čovjeka Atletske Komisije te države, Andya Fostera koji nije dao konkretan odgovor.

- Naša jurisdikcija se proteže tek na našu državu Kaliforniju i eventualno na SAD pod nekim specifičnim uvjetima - kratko i neprecizno je odgovorio Foster.

No, Mazzulli ne dvoji da će sve biti u redu i da će Mirko bez problema nastupiti na Bellatoru 200. Bitno je da prođe sve doping testove koji će uslijediti uoči meča, a njegova Komisija će time smatrati da je Cro Cop uspješno odslužio dvogodišnju suspenziju.

- Posljednje što bi htjeli napraviti jest utjecati na karijeru ovog čovjeka. Borci ne mogu raditi i zarađivati čitav život i treba im se dati prilika. Prema mom mišljenju, to se dogodilo prije tri godine i sada mu treba dopustiti da se bori i da zarađuje za život - objašnjava Mazzulli i zaključuje da planira testirati Filipovića, uoči meča, na samom meču i poslije meča.

- Ja sam čovjek koji vjeruje u fair play - zaključio je!

Ovo su svakako dobre vijesti za Filipovića koji očito nema nikakvih regulatornih prepreka da bi nastupio u Wembley Areni i može se u potpunosti posvetiti pripremi za revanš protiv 'Big Countryja'.

Komentara 5

DD
dobar.d
17:06 07.03.2018.

Mene bi bilo sram da me taj debeljuco tako prebije...to je skoro ko da dopustis da te Bob Sap ili Akebono prebiju ko macku i to jos po K1 pravilima borbe...i sad ako Mirko opet izgubi onda ce samo potvrditi ono sto svi odavno znamo, a to je cinjenica da Mirko usprkos nevjerojatnoj volji i nekad razornom high kicku ipak nije sam vrh ultimate fightera zato sto nije u stanju primiti jaci udarac (staklena brada) bez da odmah ne ode u carstvo snova, a nije ni prirodni teskas...

ST
stipe123
23:36 07.03.2018.

Cro Cop? Seljačka posla!

ST
Stojko
15:54 07.03.2018.

Ako će Mirko morati na doping test, bojim se da bi mogao odustati od borbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije