Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Emotivni Cro Cop o svojoj ljubimici: Stanje je bilo jako loše, rekli su da je gotova...

"Hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je šest tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste."
12. siječnja 2020. u 17:28 3 komentara 5706 prikaza
Cro Cop
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović poznat je kao veliki ljubitelj životinja. Sada je na Facebooku ispričao priču o svojoj ljubimici Kori što je oduševilo njegove fanove. Objavu prenosimo u cijelosti.

Crna Gora - Srbija Graz Potez Crnogoraca ostavio Srbe u nevjerici: To je provokacija!

"Moja ljubimica je upravo napunila sedam mjeseci, a prije dva i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova. Veterinari su rekli da je gotova praktički. Da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova, da je stanje jako loše. Čak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proći, a koja je zahtjevna i komplicirana, a i nema garancije da će operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova. Uz naravno 24-satni nadzor jer ne smije ni potrčati, a kamo li skočiti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.

Prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji, dr. Milana Matkea, stručnjaka i specijalista svjetske klase upravo za ovakve slučajeve. Nakon što je pregledao snimku Korinih kukova, rekao je da će ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir, da će samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio. Uglavnom, Kora je operirana i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava.

Filip Zubčić Veleslalom u Adelbodenu Hrvatska nakon pet godina na postolju! Filip Zubčić ostvario rezultat karijere

Danas smo išli u prvu šetnju. Hoda potpuno normalno i sada ju moramo postupno navikavati na sve duže šetnje da postepeno ojača mišiće koji su atrofirali. Nakon šest tjedana od operacije, Kora se u potpunosti oporavila. Rehabilitacija je bila teška, iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj. Hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je šest tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste. Da ne spominjem izlaske da obavi nuždu, jednom rukom se drži povodnik, a drugom ručnik koji je provučen ispod njenog trbuha da smanji opterećenje na zadnje noge kod hoda.

NOVI SVIJET Ovo je 5 industrija koje će imati najviše koristi od 5G tehnologije

Uglavnom, Korica je danas zdrava, oporavljena i živa! A sve to mogu zahvaliti dr. Matku. Hvala Vam dr. Matku na svemu što ste učinili i zato što je Kora danas s nama, živa i zdrava", napisao je Mirko.

>> Pogledajte emotivnu stranu Cro Copa

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj