Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPALIR ZA LEGENDU

Emotivna večer na Gripama: Pljesak nije prestajao, suze u Dinovim očima

Dino Rađa
14.10.2018.
u 21:50

- Dino, ušao si u Kuću slavnih, ali znaj da je ovo ovdje tvoja kuća. I uvijek će biti - divnu je rečenicu izgovorio Splitov direktor Maroje Bubalo.

Sjedio je u RoomCaffeu, tu na Gripama, kao i godinama do sada. Trenutak kada će još jednom istrčati pred svoje Gripe pomno smo pripremali danima...  Dinu nismo ništa govorili, tek je bilo 'dođi na Cedevitu, malo ćemo te pozdraviti i to je to'. Pola sata prije mi iz kluba pojasnili smo mu da će to biti jedan od najemotivnijih trenutaka na Gripama u posljednjih petnaestak godina.

- Jel' ja moram nešto reć'. A šta ću govorit, čoviče, ovih dana izlazim i iz paštete - u svom će stilu Dino.

- Ma, samo kreni... Ionako ćeš zaplakati kad se zaore Gripe - rekosmo mu.

Scenarij nije trebalo prolaziti. Toliko puta je tu istrčao, toliko puta razgalio 'žuta' srca. Jedan od najvećih, koji su hodali ovim prostorima. U špalir su stali igrači Splita i Cedevite, treneri, suci, delegat... Gripe su mu još jednom zahvalile za sve što je dao. A dao je toliko da nema tog pljeska, koji bi to izmjerio. Lagano je koračao kroz špalir podsjećanja na nešto veliko, veličanstveno, službeni spiker samo je rekao 'Dino Rađa', a tribine su spontano započele pljeskom, koji je trajao i trajao... Utakmica je kasnila, nikoga nije bila briga, bio je to još jedan naklon velikanu.

- Dino, ušao si u Kuću slavnih, ali znaj da je ovo ovdje tvoja kuća. I uvijek će biti - divnu je rečenicu izgovorio Splitov direktor Maroje Bubalo.

Pljesak nije prestajao, suze su navrle u Dinovim očima, u trenutku je prolazio sve dane provedene na Gripama.

- U ovoj dvorani sam s Božom (Maljković, nap.a.) proveo četiri najbolje godine u karijeri - između ostalog izgovorio je Dino.

Dok su plakale i tribine, toliko emocija nabijenih u jednom trentuku teško je doživjeti, bacio se u zagrljaj doktoru Tonku Vlaku, kao u najboljim danima pozdravio s cijelom momčadi Splita, a na ulazu u tunel suze je razmijenio s našom dobrom dušom Elenom, koja je prve radne dane na Gripama zabilježila 1987. godine. Bila je to godina kada je sve počelo. Da, Dino, Gripe su tvoja kuća... 

>> Pogledajte i sjajnu Hezonjinu izvedbu

Ključne riječi

Komentara 6

BI
binki
22:42 14.10.2018.

Legenda.

Avatar Časnik2
Časnik2
22:03 14.10.2018.

...bravo majstore! Živeli jarani!

MI
minolta
22:12 14.10.2018.

Gripe su dom :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije