Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Splitu je otvoren Muzej Osjeta, a jedna soba posvećena je Dinu Rađi

Museum of Senses svojim interaktivnim eksponatima potiče pojedince da ožive i aktiviraju svoja osjetila, da osjećaju više i nauče nešto novo a podijeljen je u 5 zona: zonu vida, sluha, dodira, mirisa i balansa.
11. listopada 2018. u 21:19 0 komentara 830 prikaza
Pogledajte galeriju 1/11

Koliko je lako zavarati vaša osjetila? Posjetitelji će to moći saznati u upravo otvorenom Muzeju osjeta u Splitu, prvom takvom Muzeju u Hrvatskoj! Muzej je smješten na 400 četvornih metara, u kojem j e izloženo tridesetak interaktivnih eksponata.

Djeca u vrtiću UDVOSTRUČILI BROJ BEBA Rekorder demografskih mjera: Evo koliko Vis daje za treće dijete

Museum of Senses svojim interaktivnim eksponatima potiče pojedince da ožive i aktiviraju svoja osjetila, da osjećaju više i nauče nešto novo a podijeljen je u 5 zona: zonu vida, sluha, dodira, mirisa i balansa.

Uvažavajući osnovni koncept, ideju i najatraktivnije eksponate, Muzej osjeta prilagođava priču tržištu, koristeći se lokalnim elementima, a sve kako bi iskustvo posjetitelja učinili još zanimljivijim i razumljivijim. Kako miriše splitska peškarija? Možete li prepoznati lokalne mirise? Kako grad zvuči noću? Kako stvari izgledaju iz druge perspektive i kako to utječe na vašu ravnotežu? Ovaj zabavan muzej ima sve odgovore.

Zdravlje je moj đir Cjelodnevni program Splitska manifestacija „Zdravlje je moj đir“ slavi peti rođendan!

Museum of Senses spoj je igre, edukacije, znanosti i kulture, a po svom je konceptu prvi zabavni interpretacijski centar u Hrvatskoj. U njegovu su fokusu osnovni osjeti pomoću kojih se upoznaje i doživljava svijet, a upravo je na te zone podijeljen cjelokupan muzej.

Zonama su dodijeljene određene boje, a posjetitelj prije nego ulazi u novu zonu prolazi kroz tamni portal u kojem će se „pročistiti“ od podražaja prethodne zone. Tako su stvorene jasne cjeline koje prate temu pojedinih osjeta.

 | Autor :

Kombinacija zanimljive arhitekture, dizajna prostora i rasvjete, grafike i svih ostalih elementa stvorile se okruženje koje potiče posjetitelja da istražuje i otkriva kroz igru. Prostor je ispunjen mnogim interaktivnim predmetima, glazbenim, svjetlosnim i mirisnim
instalacijama. U Muzeju osjeta pronaći ćete i veliki akvarij, tobogan koji će vas odvesti do mora, pokoju splitsku uličicu te mnoštvo drugih predmeta.

Irska INTERESA NE NEDOSTAJE Irci stigli po radnike u Split: 'Poznati ste kao marljivi, lojalni i ambiciozni'

Tako je, na primjer, jedna soba posvećenu košarkašu Dinu Rađi, s kojim posjetitelji mogu zaigrati košarku i postati veći od njega. Plesati se može u Galaksi sobi uz taktove ‘Ništa kontra Splita’ Dine Dvornika, spustiti toboganom u more i zaigrati picigin, doživjeti niz iluzija ili mirisati vjetrove Jadrana.

Na realizaciji projekta ostvarena je suradnja s brojnim domaćim umjetnicima i dizajnerima čime su nastala odlična rješenja koja kombinacijom zanimljivog dizajna prostora, rasvjete i ostalih elemenata stvaraju okruženje koje potiče na istraživanje kroz igru i zabavu.

Građani se spontano okupili na Pjaci i uz žensku klapu pjevali Oliverove pjesme SPLIT I ZADAR Građani se okupili i pjevali Oliverove pjesme

Muzej osjeta povest će vas na putovanje Splitom kakvo još niste iskusili. Vaši osjeti vodit će vas u neke sasvim nove dimenzije, a upravo zato postat će odlično mjesto za izlet i zabavu s obitelji i prijateljima.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.