Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA PERKOVIĆ

Dvorana na Velesajmu! Za mene je mala, za sprintere odlična

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
18.08.2017.
u 11:56

- Ne želim najavljivati, ali ako bude lijepo vrijeme i dobra atmosfera, u što ne sumnjam da će biti, moglo bi se ponoviti obaranje rekorda.

U jednom razgovoru nedavno trener Sandre Perković, Edis Elkasević, rekao je kako Sandra živi od Dijamantne lige, stoga ne čudi što je i nakon svjetskog zlata Sandra nastavila s intenzivnim treninzima ujutro i navečer. Prije današnjeg leta u Birmingham na još jedan meeting Dijamantne lige, Sandra Perković pronašla je vremena da obiđe zagrebački stadion Mladost na kojem traju pripreme za 67. Memorijal Borisa Hanžekovića.

- Do kraja sezone me još očekuju dva meetinga Dijamantne lige i ovaj memorijal. Dva dana pred finle Dijamantne lige je sam Hanžek na koji sam ja uvijek ponosna.

Našu svjetsku prvakinju na tom natjecanju pratimo od 2006. godine, a ona kao najzanimljiviji ističe onaj na kojem je bacila na granici sa 70 metara i oborila rekord meetinga.

- Ne želim najavljivati, ali ako bude lijepo vrijeme i dobra atmosfera, u što ne sumnjam da će biti, moglo bi se ponoviti obaranje rekorda.

Iz same prigode najvaljuju sve osvajače medalja s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Londonu, a Sandra je kroz razgovor s diskašicama otkrila da dolaze manje više sve koje su nastupile u Londonu.

Sandra Perković
1/14

To im je idealna prilika da se opuste prije Dijamantne lige, a ja sam za tu varijantu da sve skupa dođu na Hanžek i da idemo u finale pa da vidimo tko je jači.

Sandru je London umorio, ali ne i potrošio.

- Nije me toliko emotivno potrošio jer stalno u glavi imam da sezona nije gotova i da imam još tri natjecanja, od toga finale, Hanžek i još jedan meeting Dijamantne lige. Svjesno sam ušla u taj ciklus. Imala sam dva treninga jučer, imati ću ih i danas. – rekla je Sandra pa nastavila:

- Sutra letimo za Birmingham, glava je čista, ali lijepo je znati da sam završila prvu etapu ovosezonskog cilja, a to je osvajanje svjetskog zlata i sad još ostaje Dijamantna liga.

A Sandri, kao i brojnim drugim atletičarima kojih ima u Zagrebu i u Hrvatskoj, nedostaje prava atletska dvorana za pripreme. Prema Sandri, ima nekakvih naznaka da će se jedan od paviljona na zagrebačkom velesajmu preurediti i da će u njemu biti atletska staza.

- To bi bilo odlično za sve sportaše da u zimi budemo na zatvorenom. Problem je što ja ni u toj dvorani neću moći bacati disk jer i u toj dvorani nedostaje jedno sto metara za to, ali neke druge vježbe ću moći raditi. Mislim da će to ipak najviše pomoći sprinterima i skakačima kojih ima u atletskoj reprezentaciji, ali dvorana će pomoći u pripremama svim hrvatskim atletičarima – ističe Sandra.

Za kraj, upitali smo je kada slijedi pravi odmor.

- Nakon Londona se nisam još stigla dobro naspavati jer sam imala dosta obaveza. Adekvatan san je najvažniji za svakog sportaša, pa ću tako i danas nakon ovoga doći kući i odspavati dva sata, a nakon toga ići na popodnevni trening. To je moja rutina i zbog toga sam na popodnevnom treningu još i bolja. A pravi veliki odmor slijedi po završetku sezone, nakon finala Dijamantne lige. Jedino ako ne ostane neka prilika za neki meeting u nekom mojem dragom gradu, ali službeno završavam s prvim devetim i prvim pripremamam se vraćam 1. studenoga – zaključila je Sandra.

Komentara 4

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:39 18.08.2017.

Sandra je prava hrvatica i svjetsko ćudu obmanjivanja doping kontrole.

KA
kajinx
17:39 18.08.2017.

Evo ih, komentatori došli kao muhe na *****!

GR
grodar
12:04 18.08.2017.

Da mala je za tebe kolika si ahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije