Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJI SVOJIH NACIJA Dado Pršo i Ronaldinho

Dvoboj dječaka s iksericama i najslavnijih zubi na svijetu

nog-dadic-txt.jpg
import
12.06.2006.
u 18:42

Sudar Hrvatske i Brazila bit će i veliki dvoboj dvojice pravih nogometnih divova. Dado Pršo i Ronaldinho drže sve konce u svojim rukama, ishod te utakmice ovisi o njihovu raspoloženju. Bit će to njihov prvi međusobni sraz, budući da nisu nastupili na prijateljskoj utakmici u Splitu prošloga ljeta.

Pršo i Ronaldinho najbolje su što Hrvatska i Brazil trenutačno imaju. Potpuno različiti igrači, ali s najvećim utjecajem na travnjaku. I suigrači, i treneri, i navijači gledaju samo u njih, oni potezima odlučuju o pobjednicima utakmica, samo Pršo i Ronaldinho imaju sve ovlasti. Dadina životna priča već je postala bestseler. Priča o usponu dječaka s iksericama i srčanom manom od sumornog zadarskog predgrađa do blještavila Monte Carla i Glasgowa. Od 2003. Dado je veliki hrvatski heroj, vođa i najbolji igrač reprezentacije.

Odveo je Hrvatsku na EP u Portugal, potom i na SP u Njemačku, igrajući s rasklimanim koljenom, riskirajući kraj karijere. Danas će Pršo u Berlinu igrati svoju najveću utakmicu. Brazil na otvaranju SP-a nagrada je za sve što nam je dao, istodobno i najveći izazov. Zasjeniti Ronalda i Adriana, zabiti Didi, bio bi to vrhunac opusa zadarskoga majstora. Ne sumnjamo da će Brazil žestoko ići na Hrvatsku. Jedna od najvećih generacija traži put u besmrtnost; drugi naslov zaredom, šesti ukupno. A o tome odlučuje samo - Ronaldinho. Iako iscrpljen maratonskom sezonom u Barci, s kojom je prvak Europe, zubati je u Njemačku došao po još jedan komadić slave. Prije četiri godine bio je u sjeni Ronalda i Rivalda, a sada je on gazda. Genij na vrhuncu stvaralaštva, na putu da zasjeni i velikoga Pelea, koji je njegov najveći navijač.

Dvoboj Hrvatske i Brazila najatraktivniji je sraz prvog kruga SP-a. Oči cijeloga svijeta bit će danas u Berlinu, cijela Hrvatska i cijeli Brazil pred TV ekranima. Nikada ova generacija vatrenih nije bila pred takvim skupom majstora, vrijednim čak 400 milijuna eura. Ali, pred velikima vatreni nikada nisu drhtali, neće ni pred Brazilom. Kad su već tu, idu po pobjedu! Oni to žele, oni to znaju, oni to mogu!


Karijere

Dado Pršo
Rođen: 4. studenoga 1974. u Zadru
Visina: 190 cm
Težina: 86 kg
Klub: Glasgow Rang.
Klupska sezona: (32 nastupa, 10 pogodaka)
Prijašnji klubovi: Hajduk, Pazinka, Rouen, St. Raphael, Ajaccio, Monaco
Za Hrvatsku: 29 nastupa, 9 pogodaka

Ronaldinho
Rođen: 21. ožujka 1980. u Porto Alegreu
Visina: 181 cm
Težina: 80 kg
Klub: Barcelona
Klupska sezona: (42 nastupa, 24 pogotka)
Prijašnji klubovi: Gremio, Paris SG
Za Brazil: 63 nastupa, 27 pogodaka

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije