Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak pavličića

\"Dudo\" je dva puta zabio i Barceloni

Dubravko Pavličić
Privatna fotografija
04.04.2012.
u 20:03

Bivši Dinamov nogometaš, a sad jedan od uglednih hrvatskih vinara, Željko Adžić, dobro je poznavao Dubravka Pavličića.

– Igrali smo jednu sezonu zajedno u Herculesu iz Alicantea, "Dudo" je već bio tamo kad sam ja došao i mnogo mi je pomogao – rekao je Adžić, kojeg je pogodila vijest o smrti bivšeg suigrača:

– Javili su mi u utorak popodne prijatelji iz Španjolske da je Dubravko u teškom stanju, a u srijedu u pet ujutro je preminuo. Iako je bio sportaš od glave do pete, ipak je izgubio bitku s karcinomom gušterače, kojeg su mu dijagnosticirali gotovo slučajno, na sistematskom pregledu prije otprilike pola godine – kaže Adžić i nastavlja:

– "Dudo" se 90-ih godina razočarao u nekim stvarima u Hrvatskoj i nakon prestanka igranja ostao je živjeti u Alicanteu. Otvorio je auto-praonicu, koja je sjajno radila, živio je život punim plućima, bavio se sportom, u zadnje ga je vrijeme privlačilo plivanje i letenje para-gliderom. Uvijek je bio spreman za zafrkanciju, pa iako je ostavljao dojam zatvorenog čovjeka, nakon što sam ga upoznao shvatio sam da je predivna osoba, prava ljudina, nikada ni protiv koga nije ništa ružno rekao – govori Adžić.

Dubravko Pavličić ostavio je iza sebe suprugu i troje malodobne djece...

– Supruga mu je iz Velike Gorice, to je bila mladenačka ljubav, s njim je bila i u Rijeci, potom i sad u Španjolskoj – rekao nam je Adžić, koji će otputovati na Pavličićev sprovod u Alicante.

Čak je dva puta 1997. godine zabio za Hercules, za pobjedu nad Barcelonom (2:1, i 3:2), sa Stoičkovim, Romariom...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije