Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
overeem istukao debeljka

Dos Anjos pobijedio Pettisa s potrganim ligamentima koljena i osvojio pojas prvaka!

Raphael Dos Anjos
Foto: Fightsite.hr
15.03.2015.
u 15:33

Novi šampion je komentirao kako još uvijek nije obavio sve pretrage na koljenu te mu to slijedi kada se vrati kući.

Ne samo da je pobijedio dosadašnjeg prvaka Anthonyja Pettisa, Raphael Dos Anjos je to učinio s potrganim ligamentima koljena i osvojio UFC-ov pojas prvaka, piše Fightsite. Na press konferenciji nakon pobjede na noćašnjem UFC-u 185 je otkrio kako je ozljedu zadobio par tjedana prije samog dvoboja, no nije htio odustati od svog sna.

Novi šampion je komentirao kako još uvijek nije obavio sve pretrage na koljenu te mu to slijedi kada se vrati kući. Nada se da ozljeda neće zahtjevati operaciju, a time i dužu pauzu. Pretpostavlja se da su ozlijeđeni medijalni i lateralni ligamenti koljena.

Ljudi iz Anjosovog tima su otkrili kako njihov borac zbog ozljede nije hrvao čak zadnja tri tjedna priprema. S obzirom na taj podatak, njegova je pobjeda još veća.

Dodajmo i kako je Alistair Overeem savladao Roya Nelsona, no također i ostavio publiku nezadovoljnu. Pobjeda se može opisati taktičkom, a taktika pomalo i kukavičkom, iako cilj opravdava sredstvo, piše Fightsite. Overeem je od samog početka borbe koristio svoju prednost u brzini i visini te kontrolirao distancu i pogađao udarce nogama i koljenima, nakon kojih bi brzo izlazio. Na taj način je prikupljao bodove kod sudaca te ujedno nije dozvoljavao Nelsonu priliku za ubojit udarac.

Ipak, Nelson je po jednom u svakoj rundi imao Overeema na 'konopcima', no kao da mu je nedostajalo snage, kojom bi pokrenuo seriju. Posebno se to vidjelo u posljednjoj rundi, gdje je u dva navrata imao Overeema naizgled ozbiljnije uzdrmanog, a umjesto serije je krenuo na rušenje, što se od Roya Nelsona gotovo nikad ranije nije moglo vidjeti. Na kraju su sva tri suca presudila sve tri runde u korist Nizozemca, koji je ponovno ozbiljan kandidat za UFC vrh.

 

UFC 185 - rezultati

Rafael dos Anjos def. Anthony Pettis - jednoglasna sudačka odluka

Joanna Jędrzejczyk def. Carla Esparza -  TKO (R2, 4:17)

Johny Hendricks def. Matt Brown - jednoglasna sudačka odluka

Alistair Overeem def. Roy Nelson - jednoglasna sudačka odluka   

Henry Cejudo def. Chris Cariaso - jednoglasna sudačka odluka

 

Ross Pearson def. Sam Stout - KO (R2, 1:33)

Elias Theodorou def. Roger Narvaez - TKO (R2, 4:07)

Beneil Dariush def. Daron Cruickshank - SUB (R2, 2:48)

Jared Rosholt def. Josh Copeland - TKO (R3, 3:12)

 

Ryan Benoit def. Sergio Pettis - TKO (R2, 1:34)

Joseph Duffy def. Jake Lindsey - TKO (R1, 1:47)

Germaine de Randamie def. Larissa Pacheco - TKO (R2, 2:02)

>>Evo što Fedor Emelianenko kaže o ženama u MMA-u, slažete li se s njim?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije