Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTIČU JEDNU STVAR

Donosimo reakcije francuskih medija, u šoku su što njihove cure sada moraju na Hrvatice!

DAN, EHF Euro 2020, Slowenien vs Frankreich
Foto: EXPA/PIXSELL
1/3
16.12.2020.
u 08:50

I novinar uglednog L'Équipea priznaje da nitko nije očekivao izabranice Nenada Šoštarića u borbi za medalje

Hrvatske rukometašice šokirale su svjetsku sportsku javnost plasiravši se u polufinale EP-a u Danskoj. Uostalom, još je u utorak švedski trener Per Johansson kazao kako će njihov eventualni ulazak u završnicu biti najveća senzacija u povijesti europskih prvenstava! A upravo su na tom tragu reagirali i francuski mediji nakon što su doznali da će njihove djevojke sada morati na Hrvatice. 

Najveći članak predstojećem polufinalnom dvoboju posvetio je ugledni L'Équipe, čiji je novinar u uvodu kazao da nitko nije očekivao izabranice Nenada Šoštarića u borbi za medalje.

– Naše reprezentativke nikada nisu naišle na tako neočekivanog protivnika ​​u ovoj fazi natjecanja. Za razliku od njihovih muških kolega, Hrvatice ipak nisu takva sila u međunarodnom rukometu – ističe autor u uvodu i nastavlja:

– Hrvatice nikada nisu stigle do polufinala u povijesti. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija još je od 2013. drugorazredna momčad koja se nije uspjela plasirala na četiri uzastopna svjetska prvenstva, dok je na prethodna četiri europska prvenstva ispadala već u prvome krugu, pa čak i 2014. godine kada je igrala kod kuće – navodi novinar L'Équipea podatke i zatim naglašava:

– Međutim, Hrvatice ove godine žive bajku. Pobijedile su u pet od šest utakmica, a 'usporiti' ih je uspjela jedino Norveška. Naše će djevojke svakako u utakmicu krenuti kao favoritkinje, ali itekako će se trebati pripaziti tako euforičnog protivnika s kojim nemaju puno iskustva. Francuska i Hrvatska posljednji put su se sastale na Svjetskom prvenstvu 2007. godine, kada su Francuskinje slavile 28:26 – kaže u članku.

Podsjetimo, Francuskinje su aktualne europske prvakinje, a u skupini su osvojile prvo mjesto nakon što su u zadnjem kolu pobijedile Švedsku s 31:25. Protiv njih ćemo zaigrati u petak u 18 sati, dok će u drugom polufinalu igrati Norveška i Danska.

Komentara 36

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
10:00 16.12.2020.

Jel ovo nekakva afrička država na slici ili?

DU
Deleted user
09:46 16.12.2020.

I mi smo u šoku. U nedostatku nacionalne TV, ne znamo hoćemo li gledati na slo, bih...

DI
Dino123
10:00 16.12.2020.

Njihove cure u šoku... sve subsaharski Kelti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije