Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džudo

Dominik Družeta nakon poraza od Gruzijca ispao sa SP-a

Dominik Družeta
Foto: judo.hr
1/3
31.08.2017.
u 14:05

U petak na tatami u Budimpešti izlazi dvostruka europska medaljašica i šesta nositeljica SP-a, Barbara Matić (do 70 kg)

Nakon što u srijedu niti jedan hrvatski džudaš nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, u četvrtak se borio Dominik Družeta (do 81 kg).

U prvom kolu Družeta je wazarijem u "produžetku" slavio protiv Rumunja Visana. Bila je to borba koju je hrvatski džudaš kontrolirao i zasluženo prošao dalje. Ponovio se takav scenarij i u drugom nastupu, gdje je Družeta imao reprizu borbe za broncu s Europskog prvenstva protiv Gruzijca Rekvijašvilija.

Družeta je poveo wazarijem, još jednom kontrolirao ritam borbe, a zatim napravio samo jednu pogrešku kada je Gruzijac promijenio gard. Bilo je to 20 sekundi prije kraja borbe, Gruzijac je iskoristio priliku, izjednačio wazarijem i otišlo se u "golden score" uz dvije Družetine i nijednu Rekvijašvilijevu kaznu.

Hrvatskidžudaš je bio taj koji je napadao, a onda sudac na tatamiju dodjeljuje očekivanu kaznu Rekvijašviliju. Međutim, stiže iznenađujuća informacija od video sudaca da se poništi kazna gruzijskom borcu i dodjeli Družeti zbog pasivnosti te 21-godišnji Hrvat upisuje poraz.

- Zadovoljan sam kako sam odradio obje borbe. Zbog dvije kazne koje sam imao, pred kraj regularnog dijela odlučio sam ući u napad kako ne bih dobio isključujuću treću i Gruzijac me iskontrirao za izjednačenje. U "golden scoreu" smo napadali obojica, suci su smatrali da ja trebam dobiti kaznu i idemo dalje. Vjerujem u svoj rad i da će se sve to sigurno vratiti - rekao je Družeta kojem je ovo prvi nastup na svjetskim prvenstvima.

U petak na tatami u Budimpešti izlazi dvostruka europska medaljašica i šesta nositeljica SP-a, Barbara Matić (do 70 kg).

Komentara 1

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
14:11 31.08.2017.

Dominik ide kuci i mora da je za dom spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije