Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP LJESTVICA

Đoković više nije najbolji tenisač svijeta: S trona ga svrgnuo 19-godišnji Španjolac

Novak Djokovic practices in Adelaide after landing in Australia
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/3
20.03.2023.
u 08:42

Srbijanski tenisač propustio je Indian Wells zbog toga što nije cijepljen, a iz istog razloga ne može nastupati u Miamiju.

Carlos Alcaraz osvojio je Indian Wells nakon što je u dva seta (6:3, 6:2) u finalu porazio ruskog tenisača Danila Medvjedeva. Španjolac je novim naslovom na ATP ljestvici prestigao dosad vodećeg Novaka Đokovića i ponovno postao prvi igrač svijeta. Podsjećamo, srbijanski tenisač nakon Wellsa zbog necijepljenja ne nastupa ni na mastersu u Miamiju, koji je službeno počeo jučer. 

Alcaraz (19) sada ima 7420 bodova, dok je Đoković ostao na 7160 bodova. Novak je prethodno na vrh izbio nakon osvajanja Australian Opena, na kojem iz istog razloga kao i danas u SAD-u nije mogao nastupati godinu ranije. Koliko je Alcaraz zapravio bio uvjerljiv protiv Medvjedeva, potvrđuje činjenica da je meč trajao svega 72 minute. U oba je napravio dva rana breaka pa kroz susret zadržao prednost. 

Španjolski as, koji je već na vrhu ATP-a proveo više vremena od Borisa Beckera, osvojio je tako svoj treći masters. No, na tronu će ostati samo ako isto ponovi i u Miamiju. 

Carlos Alcaraz (ESP) during the final at the 2022 US Open at Billie Jean National Tennis Center in New York City, NY, USA, on SEPTEMBER 11, 2022. Photo by Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Photo: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA

- Ne sumnjam u svoje udarce. Doista se osjećam ugodno na terenu. Vjerujem u svaki svoj udarac. Naravno, zbog toga i igram na takvoj razini, jer ne marim, ako ponekad i promašim - otkrio je recept za ovakvu uvjerljivu finalnu izvedbu kojom je uzvratio Medvjedevu za poraz u 2. kolu Wimbledona 2021., njihovom jedinom prijašnjem međusobnom dvoboju.

Treći na ljestvici je Grk Stefanos Tsitsipas, a slijede ga Norvežanin Casper Ruud i spomenuti Medvedev. 

Komentara 6

Avatar PravedniSrbin
PravedniSrbin
11:28 20.03.2023.

PA da najlakše je nekog pobediti kada mu nedaš da se takmiči!?Kakvo dno!A i normalno je, Novak nije besmrtan, stari i ne može on ceo život da bude prvak...

LJ
ljeto90
10:04 20.03.2023.

Interesantno Novak nemože a rus može i to još u ameriku???? Interesantni su mi ovi hrvati koji stalno zagovaraju cijepljenje kako je to dobro a po svijetu ljudi u ogromnom broju stižu tužbe čak su u njemačkoj priznali da sua su napravili grešku što su ljude tjerali i ucjenjivali???

NV
novo vriijeme
08:50 20.03.2023.

Farmaceutske tvrtke odlučuju i tko će biti prvi u tenisu. Da je Đoković igrao tamo možda ne bi tako bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije