Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tamo ih čekaju hrvati

Dodig i Krajiček u novom finalu imaju priliku izboriti plasman među najbolje u Torino

storyeditor/2022-10-22/PXL_280721_33881256.jpg
23.10.2022.
u 08:30

Dodigu se u nedjeljnom finalu (42. u karijeri) pruža prilika da dođe i do svog 18. trofeja

Ivan Dodig i njegov američki partner Austin Krajiček drugi će tjedan zaredom igrati u finalu jednoga ATP 250 turnira. Prošli tjedan pošlo im je to za rukom u Firenci, a jučer su do završnog dvoboja došli i u Napulju nakon što su u polufinalu pobijedili domaću kombinaciju Lorenzo Sonego/Andrea Vavassori sa 6:7 (8), 6:3, 11:9, poslije dva sata velike borbe.

Hrvat i Amerikanac u trećem su setu (produljeni tie-break) gubili s 1:5, ali nadoknadili su taj zaostatak i stigli do zaslužene pobjede o čemu svjedoči i ukupan omjer poena – 81:74 za Dodiga i Krajičeka. Realizirali su dvije od četiri prilike za obrat, za razliku od suparnika koji su iskoristili samo jednu od osam prilika za break.

Dodig i Krajiček mogli su doći i lakše do pobjede da su u prvom setu, pri vodstvu od 6:5, iskoristili servis za set ili da su potom u tie-breaku realizirali barem jednu od dviju set-lopti. No parovi su uvijek nepredvidljivi...

U svakom slučaju Dodigu se u nedjeljnom finalu (svom 42. u karijeri) pruža prilika da dođe i do svog 18. trofeja u parovima. A eventualna bi pobjeda hrvatsko-američku kombinaciju pogurala na 10. mjesto u poretku za završni Masters u Torinu, na kojem će od 13. do 20. studenoga nastupiti osam najboljih parova (među kojima su svoje mjesto već osigurali Nikola Mektić i Mate Pavić). Bio bi to drugi naslov ove kombinacije (nakon naslova u Lyonu).

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije