Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Dobud bolji i od sjajnog Sukna

'19.08.2010., Dubrovnik - Hrvatska vaterpolo reprezentacija. Niksa Dobud. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
15.12.2013.
u 12:00

– Nikša Dobud jedan je od najboljih svjetskih sidraša. Svojom igrom i angažmanom čini gotovo 50 posto Juga - rekao je Risek.

Dvadeset je godina igrao vaterpolo na poziciji vratara, a potom je još 25 godina proveo u ulozi suca i delegata na utakmicama. Riječanin Marjan Risek nije dvojio oko najboljega:

– Nikša Dobud jedan je od najboljih svjetskih sidraša. Svojom igrom i angažmanom čini gotovo 50 posto Juga. Pruža maksimum u svakom susretu, zarađuje velik broj isključenja i postiže odlučujuće pogotke i za klub i za reprezentaciju.

Na drugo mjesto postavio je Sandra Sukna.

– Igrač izvrsnih plivačkih sposobnosti, odlična šuta, pravi moderni golgeter. Preuzima odgovornost u najtežim trenucima, kad se nitko drugi ne usudi to učiniti. Vrlo je mudar, da ne kažem lukav, pri presijecanju suparničkih dodavanja i potom brz u protuudaru.

Josip Pavić?

– Spada u sam vrh svjetskih vratara. Velika je uzdanica svoje momčadi i prepreka suparničkim igračima. Jedan je od najzaslužnijih za uspjehe naše reprezentacije.

Andro Bušlje?

– Naš najbolji branič. Usto ga krasi i odličan šut pa postiže pogotke s vanjskih pozicija.

Paulo Obradović?

– Igrač velika opsega kretanja: obrana, napad, povremeno ulazi i na dva metra. Odličan u obrambenim zadacima, a u napadu vlasnik moćnog šuta. Često preuzima odgovornost da gađa u presudnim trenucima i ima veoma dobar postotak šuta. Reklo bi se: lucidan igrač.

Marko Bijač?

– U zadnje je dvije godine jako napredovao te izrasta u iznimno kvalitetnog vratara. S pravom je dobio i reprezentativnu kapicu.

Luka Bukić?

– Jedan je od naših najdarovitijih mladih igrača. I u reprezentaciji je opravdao pruženo mu povjerenje. Opravdava uzrečicu “jabuka ne pada daleko od stabla”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije