Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA VEZA

'Djevojčica u plavom kaputiću' u emisiju došla u Torcidinoj majici, evo zašto...

Foto: Dalmatinski portal
1/2
20.11.2021.
u 13:15

U intervjuu za Dalmatinski portal je otkrila i da prati Hajdukove utakmice, ali da je želja za učlanjenjem u Torcidu bila iz nekih drugih razloga.

Željka Mitrović Jurić, 'djevojčica u plavom kaputiću', koja je postala simbol stradavanje djece u Domovinskom ratu, gostovala je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Trideset godina nakon što je kao šestogodišnjakinja bila u tužnoj vukovarskoj koloni pri izlazu iz palog grada heroja, u HRT-ov studio je došla u majici sa simbolima Torcide i Hajduka, piše Dalmatinski portal.

Prije nešto više od dvije godine ona je u postala članica Torcide, rekla je da joj je to bio dječji san.

- U Split sam došla na odmor, volim ovaj grad koji ima neku posebnu dušu, a imam tu i puno prijatelja. Moram se zahvaliti Torcidi koja me dočekala kao kraljicu, spontano smo se okupili i posjetili mural koji je meni posvećen. Moje emocije bile su na vrhuncu, miješale su se sreća, tuga i ponos. Vratila su se sjećanja, ali je velika čast da ti odaju takvu počast - rekla je za Dalmatinski portal u kolovozu 2019. godine.

Foto: Dalmatinski portal

intervjuu je otkrila i da prati Hajdukove utakmice, ali da je želja za učlanjenjem u Torcidu bila iz nekih drugih razloga.

- Ne postoji navijačka skupina u Hrvatskoj koja pokazuje toliko zajedništvo na utakmicama, ali i van nogometnih stadiona. Lijepo je vidjeti da je Torcida uz svoj klub kada pobjeđuje, ali i kada im ne ide lako. Posebni su i po tome što im nikad nije problem okupiti se i pomoći drugima u nevolji, a ne moram isticati kako su bezbroj puta sudjelovali u humanitarnim akcijama. Čast mi je što su me primili u takvu zajednicu - kazala je Željka Mitrović Jurić.

Ključne riječi

Komentara 13

PH
Pravi-Hrvat
17:59 20.11.2021.

Okupio Purger prijatelje da proslave rođenje kćeri. Slavila ekipa do dugo u noć. U jednom trenutku pita ga kum što on kao otac želi da malena bude kada odraste. Purger popije još jedan gemišt, malo razmisli i kaže - " želim samo da bude zdrava, sretna, da nađe posao koji je zanima i da se uda za navijača Hajduka! Odjednom nastane muk i svi ga pogledaju sa čuđenjem. "Pa kaj se čudite dečki? Ja samo želim svome djetetu da se uda za nekoga tko će ju voljeti bez obzira na sve, biti joj vjeran i ostati s njom i kada je teško, ha ha "

Avatar Tombstone
Tombstone
16:39 20.11.2021.

Sad ce poceti. Navijaci drugih klubova odmah ce je popljuvati, razaranje Vukovara i Hrvatske te zrtve rata puno su manje vazne od nogometa. Bez obzira kaj su i Torca i BBB i Kohorta i svi ostali zajedno bili u rovovima 1991. A u isto vrijeme samo dva clanka "dalje" svi izrazavaju suosjecanje povodom smrti srpskih pjevaca narodnjaka.

MO
montello
17:32 20.11.2021.

Zeljka split te voli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije