Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz 0:6 kod Norwicha

Dinamova druga momčad doživjela je debakl zbog čudne klupske politike

Nikola Moro
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.03.2017.
u 22:31

Norwich je za susret s Dinamom povukao šest igrača iz prve momčadi, a plavi su bili okrnjeni.

Možda će čudno zazvučati nakon teškog poraza druge momčadi Dinama od Norwicha (6:0), ali trener te momčadi Mario Cvitanović napravio je dobar posao i on je najmanje kriv za debakl koji su plavi doživjeli na Carrow Roadu.

Petev ima previše igrača

Cvitanović je tu momčad uspješno proveo kroz skupinu Premier League International kupa u Engleskoj, svladao Chelsea i Feyenoord, remizirao sa Swansea Cityjem, sve to bez primljenog pogotka. No onda je u četvrtfinalu naletio na Norwich za koji se znalo da je izuzetno jak jer je iza sebe ostavio tri pobjede nad Valencijom, Celticom i Aston Villom. I još je za susret s Dinamom iz prve momčadi povukao šest igrača.

– Vidjela se razlika u kvaliteti, razlika u zrelosti i iskustvu. Norwich je imao tri iskusna igrača u svakoj liniji, pa i 30-godišnjake – kazao je nakon utakmice Cvitanović.

A koga je on imao, odnosno koga sve nije imao? Izveo je jako mladu momčad, koja je oslabljena jer su oni kvalitetniji otišli u prvu momčad. No nisu se baš naigrali protiv Slavena Belupa i Cibalije (dio ih je ozlijeđen), ali sportska politika Dinama morala je prepoznati šansu za promociju na tom engleskom natjecanju. Iako je to kao natjecanje igrača do 23 godine, Norwich je sada uzeo i starije. Pa čak i da plavi nisu mogli uzeti starije igrače, u svlačionici prve momčadi puno je mladih. Zamislite momčad za koju su mogli igrati Ćorić, Sosa, Gojak, Knežević, Benković, Moro, Fiolić...

Dobro, Ćorić i Benković su standardni u prvoj momčadi, dio tih mladih je ozlijeđen, ali sigurno se moglo pomoći mladoj momčadi da izgleda bolje u četvrtfinalu spomenutog kupa u Engleskoj kad su ga plavi već odlučili igrati.

Uz to, pitanje je i natjecanja plavih u drugoj ligi te juniora koji uvijek žele biti prvi kako bi opet igrali Ligu prvaka mladih.

Bolje je za te klince koji su kod Peteva ili na klupi ili na tribini, u kadru od oko 30 igrača, da igraju. OK, kad se Petevu netko ozlijedi, lako može povući takvog igrača iz druge momčadi, ali ne vidimo smisao u držanju ogromnog kadra. Tako ni Cvitanoviću nije lako voditi tu drugu momčad, kombinirati između onih koji će igrati drugu ligu, koji će igrati za juniore.

Doduše, takvu situaciju imao je i prošle sezone, a nije prvi koji se sreće s takvim problemom, u drugoj momčadi Dinama isto je prošao i Željko Sopić prije nego je postao pomoćnik Cici Kranjčaru i prvoj momčadi.

Sopić: To je borba

– Da, u sezoni je kroz drugu momčad prošlo nešto više od 50 igrača. No nije to čudno, juniori su željeli biti prvi zbog Lige prvaka mladih, druga momčad borila se za ostanak u drugoj ligi, dolazili su nam i igrači iz prve momčadi, rekonvalescenti koji su skupljali minute. Nije lako, ali to je borba – kazao nam je Željko Sopić koji se sprema na putovanja, učenje od drugih trenera.

U svakom slučaju držimo da ima prostora da se sve to bolje posloži u Dinamu, da manje trpe i juniori i druga momčad, da igrači više igraju umjesto da gledaju kako igra prva momčad, a za nju ne igraju.

Primjerice, Nikola Moro odigrao je ove sezone, dakle od ljeta prošle godine do danas, 99 minuta u HNL-u, 90 minuta u kupu i 85 u Ligi prvaka. K tome je odigrao 11 utakmica za drugu momčad i pet u Ligi prvaka mladih. U Vinkovcima je bio na klupi plavih i tamo ostao čekati svoju priliku koju je teško mogao dobiti. Igrač je veznog reda, a Petev je zaigrao s Antolićem, Pavičićem, Ćorićem, na krilima Olmom i Šitumom. I kad je mijenjao, uveo je nespremnog Sammira, povratnika Soudanija i Paula Machada. Pa bar je Moro mogao k Cvitanoviću

>>Debakl Dinama II kod Pintovog Norwicha

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
00:38 02.03.2017.

Dinamo doista ne vodi u ovom segmentu dobro klupsku politiku. Treba uzeti 18 igrača za prvu ekipu i to je to. Igranje u 2 ligi je nepotrebno i nitko ne vidi korist od toga. Ako već hoće da igraju onda drugih 18 je za drugu ligu. Oni mlađi koji nisu ni u prvoj ni u drugoj momčadi neka igraju za mlade. A ne ovako da isti igrač igra u sve tri konkurencije. Neozbiljno je to i niti jedna ekipa onda nije uigrana.

CR
crnaguja1950
22:57 01.03.2017.

Kme kme kmeeee....kmee,kmecavci,kako cete sad tati na oci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije