Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI IZ KLUBA

Dinamo objavio: Vlatka Peras dobila je otkaz bez otpremnine

Vlatka Peras
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
24.05.2024.
u 11:07

– Odluka o otkazu ugovora o radu zbog teške povrede radnog odnosa, nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu Vlatka Peras nema pravo na otpremninu i otkazni rok – rekao je Skender

Predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras dobila je otkaz u klubu bez otpremnine. Objavio je to danas potpredsjednik kluba Dubravko Skender.

– Odluka o otkazu ugovora o radu zbog teške povrede radnog odnosa, nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu Vlatka Peras nema pravo na otpremninu i otkazni rok – rekao je Skender te dodao:

– Ne mogu prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati tražiti svoja prava.

Pričalo se da bi Zvone Boban mogao doći u klub.

– Nismo u kontaktu sa Zvonimirom Bobanom. On je naš prijatelj, uvijek je dobrodošao u klub. Naš je odnos isključivo prijateljske, da ne kažem navijačke naravi.

Izvršni odbor Dinama odlučio je jučer kasno navečer smijeniti predsjednicu Uprave Vlatku Peras, no tu neće biti kraj priče koja traje još od promjene ‘vlasti’ u Dinamu. Bilo je jasno da nova vlada Dinama ne želi Vlatku Peras u Dinamu, ali se tražio model za otkaz bogatog ugovora i izbjegavanje isplaćivanja bogate otpremnine. Izvršni odbor Dinama na prošloj je sjednici odlučio potražiti savjet jednog odvjetničkog ureda o tome kako se riješiti predsjednice Uprave bez veće financijske štete, a sudeći prema jučerašnjoj odluci, očito su našli model po kojem to mogu napraviti i na sjednici Izvršnog odbora odlučili su joj dati otkaz.

Njena pozicija u klubu postala je upitna već nakon što je Velimir Zajec osvojio izbore za predsjednika kluba, a nakon mnogih rasprava zbog gotovo neprobojnog ugovora kojim je Peras bila zaštićena u Dinamu su konačno odlučili. 

Krajem prošloga tjedna i službeno se našla u optužnici sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom zbog izvlačenja 72 tisuće eura iz kluba. Dinamo joj je ponudio sporazumni raskid ugovora i isplatu šest plaća, no Peras je to odbila i ostala na dužnosti. Peras je ugovor potpisala u proljeće 2023. godine, a u klubu je bila 25 godina.

 
 
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:25 24.05.2024.

25 g na 12000 eura plaću. Sve zbog nepismenih nogometaša koji su odlučivali kao menadžeri jer su imali nepresušnu kasu.

VS
Vuk_Samotnjak
13:19 24.05.2024.

Hoće li preživjeti? Da organiziramo humanitarnu akciju?

Avatar markoii123
markoii123
12:04 24.05.2024.

Bravo za Zajeca i novo vodstvo Dinama. Vlatka će tako i tako imati gadnih sudskih problema što je nosila novac u torbama za suce,vještake koje je spakirao Mamić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije