Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''ŠPANJOLSKA MOŽE I BOLJE''

Del Bosque ne zaboravlja Prosinečkog

Del Bosque Flak
VL
10.07.2010.
u 11:40

- Sigurno poznajete Prosinečkog. Kako je on? - pitao je španjolski izbornik Del Bosque.

Konji su mirno pasli, predivan sunčan dan kao da smo u Andaluziji, a ne u 122 kilometra od Johannesburga udaljenom Potcherstoomu. Tu spava novi svjetski prvak, može li se vjerovati hobotnici Paulu koji je to jučer otkrio u svom akvariju u Oberhausenu.

Što je napisao o nama?

"España, España", uzvikivali su navijači, uglavnom znatiželjna djeca koja se nisu mogla probiti iza rampe i strogih pogleda krupnih teta iz osiguranja.

Vicente del Bosque, kamenoga lica, čovjek bez emocija, kako kažu za španjolskog izbornika, stao je na trenutak, pogledao akreditaciju te prvi put od kada ga pratim na ovom SP-u malo razvukao brk.

– Croatia! Sigurno poznajete Prosinečkog. Kako je on, što radi? – upitao je Del Bosque.

– Trenutačno piše kolumne za Večernji list.

– Novinar je? – znatiželjno je pitao te dodao: – Što je napisao o nama?

– Navija za Španjolsku, ali se uoči Njemačke malo zabrinuo – uzvratih.

– Pozdravite ga – zaključio je Del Bosque te sjeo pred brojne mikrofone.

Bio je savršeno miran, ponovo je navukao kameno lice. Nije ga s nogu oborila procjena slavnog Nizozemca, već napola i Katalonca Johana Cruijffa da je španjolski nogomet danas odličan i da su njegovi nasljednici gotovo bez izgleda u nedjelju na Soccer Cityju.

Najgore je iščekivanje

– Komplimente je uvijek lijepo čuti, posebno kada je riječ o takvom velikom nogometnom autoritetu. No, potpuno sam miran, to želim prenijeti na svoje igrače. Jer sada je najgore iščekivanje.

A potom je sve na trenutak zapanjio:

– Mi još nismo igrali najbolje što možemo. Nismo bili dovoljno konkretni koliko bih želio. S druge strane, vjerujem u svoje igrače, od prvog do posljednjeg dana sve je bilo odlično. Od rada do ponašanja. I zaista sam uživao s momcima – zaključio je Del Bosque.

Prvi vratar svijeta Iker Casillas dugo je uživo odgovarao na pitanja internetskog portala Marca. Mrštio se, razvlačio lice, otpuhivao i gledao u nebo. Svi su uglavnom željeli čuti hoće li Španjolska biti svjetski prvak.

– To zna samo onaj gospodin gore. Nogomet je čudan. A mi se nadamo i molimo da ćemo to biti baš mi – odgovarao je Casillas.

"Masiranje" je nastavljeno. Kome ćete darovati svjetski naslov?

– Ako ga osvojimo, prvo vama – nasmijao se slušatelju, a zatim dodao: – Svim Španjolcima. A proslavit ću ga sa svojim najbližima.

Mikrofon je utihnuo. Casillas je krenuo prema televizijskim kamerama. Navijači su se još čuli u daljini, španjolski reprezentativci mirno su, s noge na nogu, krenuli prema svom snu. Prema svjetskom zlatu. Ne vjerujete li, pitajte hobotnicu. Koja još nije pogriješila.

Komentara 7

10
101lakeoswego
12:04 10.07.2010.

janez-srpcina sa kosova polja, hehehehehehehe izgubili od australskih klokana, hehehehehehehehe sjecas se svabije kad ste u 3 utakmice skasirali 16 golova a dali nula, kad su srpceki jedni druge u svlacionici slali u P.M., pa su onda amsovno vjezbali malcenje sakama, pa je bilo onih bez zuba i razbijene tintare, neks e zna kakvu demokraciju imaju srpceki, ne vec srbi vec srpceki, bez kosova polja, kosova i vojvodine heheheheheheehehehehehe

10
101lakeoswego
12:06 10.07.2010.

kasiljas je veliki golman i veliki covjek koj znade da je u nogometu sve moguce pa veli: samo onaj gore znade kak ce biti, srbi bi rekli: je stoposto smo prvaci hehehehehehehehehe kosopolje hehehehehehehehe

OB
-obrisani-
11:47 10.07.2010.

Pa to je logično..Kockasti zapadni balkanci su svijetska sila u nogometu..I jasno je da Del Bosque stalno misli na Prosinečkog i pokušava skužiti onaj savremenu taktiku koju su kockasti igrali protiv Engleza u kvalifikacijama..Ako Del Bosque odigra onako zapadno balkanski onda če Arijen Robben postati najbolji strijelac SP 2010 a Nizozemska če u finalu ugurati rekordnih 9 komada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije