Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS

Davor Šuker dobio novi mandat na čelu HNS-a

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/11
Autori: Hina, Vecernji list
22.12.2017.
u 13:53

Samo je Dario Šimić glasovao protiv, a trojica su bila suzdržana. Svi ostali podigli su ruku za Šukera. Za Šukera je glasovalo 47 skupštinara

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i iduće četiri godine vodit će hrvatski nogomet. 

Na Izbornoj skupštini održanoj u hotelu Sheraton Šuker je pobijedio s 48 glasova ''za'', Dario Šimić bio je ''protiv'', a trojica su bila suzdržana. Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza napustili su sjednicu prije glasovanja.

Skupština ima 59 članova, međutim ''vjerodajnice'' ima njih 56. Nogometni savez Istarske županije te Nogometno središte Split nisu uspjeli odrediti svoje kandidate. Istrijani su na Izbornoj skupštini imali pravo na jednog predstavnika, a Središte, koje čine dalmatinski županijski savezi, na dvojicu.

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Šuker je HNS preuzeo u srpnju 2012. godine kada je naslijedio Vlatka Markovića koji je 13 godina vodio HNS. U travnju 2014. Skupština HNS-a jednoglasno mu je izglasala povjerenje za predsjednika HNS-a u razdoblju od 2014. do 2018. godine.

"Izborili smo svjetsko prvenstvo, unaprijeđen je sustav natjecanja, sve su bolji odnosi s domaćim institucijama, a na visokoj razini su odnosi s međunarodnim institucijama", naglasio je Šuker u svom uvodnom govoru.

Jedan od gostiju HNS-a na Skupštini bio je Uefin dopredsjednik i predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel koji je istaknuo kako njegov dolazak u Zagreb dokazuje Uefino jedinstvo.

– Mi ne dijelimo saveze na velike i male ili na one s istoka ili zapada. U Uefi ne postoje različite skupine koje se međusobno svađaju već svi mi surađujemo – kazao je Grindel pohvalivši Šukerov dosadašnji rad.

Tijek skupštine pratite na portalu Večernjeg lista!

13.35 – Davor Šuker dobio je još jedan mandat na čelu HNS-a. Samo je Dario Šimić glasovao protiv, a trojica su bila suzdržana. Svi ostali podigli su ruku za Šukera. Za Šukera je glasovalo 48 skupštinara.

13.20 – Skupštinu je napustio i Jure Bosančić, predstavnik Druge HNL.

13.10 – Predstavnici Hajduka i Marko Erceg napustili su Sheraton.

13.05 Marko Erceg, predsjednik NS-a Splitsko-dalmatinske županije:

– Tražim raspuštanje skupštine i sazivanje nove jer je skupština sazvana po starom, neusklađenom statutu i zato je nelegalna.

Ivan Kos, predsjednik Hajduka napustio je skupštinu HNS-a:

– Ne možemo prihvatiti izmjenu i dopunu dnevnog reda. Skupština je sazvana po starom statutu i zato tražim da se skupština opozove!

12.55 – Za govornicu je izašao predstavnik Hajduka Slaven Marasović. Predsjednik NO Hajduka opalio je po HNS-u, pa mu isključen mikrofon. Vrbanović upozorava Marasovića da se drži dnevnog reda. Tema je izglasavanje dnevnog reda.

– Bit će rasprave o tome što želite, ali to se zove točka razno. Sada nam ne možete govoriti o tome što vam se ne sviđa u hrvatskom nogometu – rekao je Vrbanović.

12.50  Vučemilović je upravo predložio da se na dnevni red uvrsti usvajanje pročišćenog, novog poslovnika... Time su priznali pogrešku koju sada pokušavaju ispraviti.

12.45  Siniša Krajač u pozdravnom govoru pohvalio je Šukera, a onda je govorio Ivica Lovrić, pomoćnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

12.35  Na Skupštini su predsjednik Njemačkog nogometnog saveza i Uefin dopredsjednik Reinhard Grindel, te brojni gosti iz Uefe.

12.25  Ovo je dokaz da je skupština nelegalna jer je raspisana po novom statutu i starom poslovniku.

Davor Šuker
1/1

12.20 – Uvodnu riječ imao je Davor Šuker koji se pohvalio ostvarenim ciljevima saveza u 2017. godini. Na skupštini je i Damir Mišković.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

11.50  Oko hotela Sheraton, gdje će se održati skupština HNS-a, brojno je policijsko osiguranje.

Davor Šuker
1/14

11.40 – Članovi skupštine došli su u hotel Sheraton.

– Na početku ćemo pokušati osporiti rad skupštine. Nelegalna je, nelegitimna, ovo je lakrdija. Poslovnik nije usklađen sa statutom. Premijer je izjavio kako HNS treba što prije provjetriti, ali u savezu treba jaka orkanska bura kako bi se promijenilo sve od A do Ž – rekao je Ivan Kos, predsjednik Hajduka.

Komentara 146

MM
mmaraci4
13:00 22.12.2017.

Ovo je već postalo odvratno.Neki mediji me podsjećaju na one u Austriji.Svi se kunu na demokraciju i pravednost ali samo dok njima to odgovara.Ako su čovjeka izabrali većinom glasova tj. demokratskim putem članice saveza nije mi jasno gdje je onda problem?

OK
okolokere
13:31 22.12.2017.

Teror prosjećnih i nikad ničim dokazanih Kos-ovaca treba ostaviti kao oglodanu kost medijskim lešinarima koji govore o 90% javnosti koja je protiv HNS i Davora Šukera. Neka ti lešinari dođu na međunarodno novinarsko tržište pa neka probaju zaraditi koricu kruha.. Sve da imaju savršene prevoditelje ( bolje je naime da javnost ne zna kako 99% tih ljudi govori engleski ili ne dao bog neki drugi jezik) njihovo "javljanje" ili "komentiranje" čitao ne bi baš nitko.

Avatar white socks
white socks
13:28 22.12.2017.

Mislim da će mi administrator opet obrisati komentar, zato bi ga zamolio da dopusti da ga nabijem na svoj qur*c, samo 2,5 cm, ne bi mu to ništa smetalo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije